Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Saker att ersätta på ett Tune-Up

En regelbunden tune-up hjälper bilmotorer kör renare, bättre gas körsträcka, ökar dess livslängd och sparar pengar. Sen modell fordon med de nyaste elektroniska tändningar, tändstift och bränsle insprutningssystem kanske bara behöver en tune-up var 60.000 miles. Dessa motorer är tillverkade med bättre material och färre rörliga delar och praktiskt ställa sig själva. Vid tune-up tid, de ofta bara kräver nya tändstift och kablar. Äldre bilar har mer mekaniska delar och behöver mer uppmärksamhet. Modeller från 1980-talet och tidigare kan kräva tune-ups varje 12.000 miles och du bör räkna med att byta filter, komponenter tändning och utsläpp reglerventiler. Din bil kan ha alla eller vissa av dessa komponenter, beroende på vilket år den tillverkades, så hänvisa till bilens servicemanual för mer information. Luft och bränslefilter
Filter spelar en viktig roll i att hålla din motor ren och i trim.

Ett luftfilter hjälper till att kontrollera blandningen av bränsle och luft för motorns förbränning genom att hålla smutspartiklar ur systemet. Om inte ersätts, filtret så småningom blir igensatt, vilket avgasreningssystemet att arbeta ineffektivt, pluggar gnistan att trassla och motorn gå dåligt.

Bränslefiltret spelar en kompletterande roll i hur bränslet förbränns i förbränningsprocessen. Bränsle plockar upp föroreningar, inklusive smuts och rost. Om det inte finns något filter för att avlägsna dessa partiklar, kommer de att skapa slitage på bränslepumpen och injektorer, vilket resulterar i dålig prestanda och oundviklig ersätta de dyrare komponenter.
Tändstift och Wires

Tändstift kommer "foul" över tiden, vilket påverkar bränsleekonomi och motorprestanda.

tändstift underlättar gnistbildning av en gnista över ett gap vid dess slut. Denna gnista antänder bränslet i förbränningsrummet för att driva kolvarna, vrid vevaxeln och driva fordonet på vägen. Pluggar slits ut av olika skäl, bland annat kol uppbyggd, överhettning eller korrosion. Slitna pluggar kommer att orsaka att motorn bränna bränslet ineffektivt och kör dåligt.

Tändstift ledningar ansluter tändstift till distributören, vilket reläer elektrisk ström från spolen. Dessa ledningar bär inte lika snabbt som andra delar, men bör inspekteras för eventuella sprickor i isoleringen.
Fördelarlock och Rotor
fördelarlocket och rotorstyrning tidpunkten för din motor.

distributören vägar el från spolen till tändstiften. Rost, korrosion eller brännande vid antingen kontakterna uppåt av dess lock eller på metallkontakterna inuti kåpan kommer att störa styrkan och tidpunkten för motorns gnista. Resultatet kan bli motorn misständning och nedsatt prestationsförmåga.

Rotorn sitter på toppen av distributören, innanför locket. Det snurrar runt, skickar en elektrisk gnista till varje mössa kontakter när den passerar genom. Med tiden orsakar denna ljusbågsbildning i elektrisk gnista mellan rotorn och kontakterna spetsen av rotorn att slitas ut.
Points och Kondensor

De punkter och kompressor vanligen existera som en enda enhet som placeras på en platta vid toppen av distributören strax under rotorn. De kontrollera tidpunkten för elektrisk ström till tändstiften. Denna eviga gnistor småningom orsakar punkter att bli urkärnade och försämrar prestandan. Addera PCV Valve och Bälten
PCV ventilen spelar en viktig roll i att sänka utsläppen och skydda miljön.

PCV-ventil styr flödet av gas som uppkommer genom förbränningsprocessen. Det kan bli igensatt av slam, vilket minskar mängden luft motorn tar emot och driva den levererar. Om PCV ventilen inte byts i rätt intervall, kommer motorn börja läcka olja.

Det kan finnas flera bälten på din motor driver olika komponenter som generator och servostyrning och vattenpumpar. Bälten ofta sista 60.000 miles, men bör inspekteras regelbundet för sprickor och nötning. Om ett bälte bryter medan du är på väg, kan du förlora all elektrisk ström eller möjlighet att kyla motorn, vilka båda kan leda till dyra reparationer räkningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102763.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.