Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en 98 Honda Accord 4 Cylinder

Under 1976 lade Honda Accord till deras lineup som inkluderade endast den kompakta Civic. I 1998 års modell var i början av den sjätte generationen för medelstora Accord. Den 1998 redesign förde en sportigare och mer modernt utseende till Accord. Den 1998 Accord kom standard med en 2,3-liters motor som producerade 135 hästkrafter. Den genomsnittliga tune-up på en 1998 Accord ska ersätta tändstiften, luftfilter och tändstift kablar, om det behövs. Saker du behöver
4 nya NGK ZFR5F-11, eller motsvarande, tändstift
Tändstiftsgap Tool Review Ratchet
16 mm tändstiftshylsor
Momentnyckel
fuktig trasa
Nytt luftfilter
Visa fler instruktioner
Ta bort och byta tändstift
1

Kontrollera gapet på varje NGK ZFR5F-11, eller motsvarande, tändstift med en spark stiftgapet verktyg. Honda kräver Accord s tändstiften att ha en 0,038 till 0,042 tum gap. Börsen något felaktigt gapped pluggar för nya, eftersom de rekommenderade pluggar är inte justerbara.
2

Ta motorsidan av ett tändstift tråd och dra uppåt, med en lätt vridande rörelse, för att ta bort det från tändstiftet. Dra tråden genom gummistövel bara, aldrig i kabeln. Addera 3

Inspektera tråd för eventuella defekter, såsom uppdelning, sprickor, synliga åldrande eller sprödhet. Om några defekter, byta alla fyra trådar. Bara ta bort och byta kablarna en i taget för att undvika att blanda upp det tändföljd.
4

Ta bort tändstiftet, med en spärr och en 16 mm tändstiftsnyckel.
5

Handdra ett nytt NGK ZFR5F-11, eller motsvarande tändstift i motorn. Dra fast tändstiftet till 13 foot-pounds, med en momentnyckel och en 16 mm tändstiftshylsor.
6

Tryck på tändkabeln på nytt tändstift.
7

Upprepa steg 2 till 6 för att ersätta de återstående tre tändstift Addera Byte av luftfilter
8

Öppna luftfilterlådan -. placerad på passagerarsidan sidan av Accord -. genom unclasping de fyra fästen runt luftfiltret rutan och dra den övre halvan av lådan utanför
9

notate placeringen av det gamla luftfiltret i rutan. Dra ut luftfiltret ur luftfiltret rutan och rengöra insidan av luftfiltret rutan med en fuktig trasa.
10

Infoga ett nytt luftfilter i luftfilterboxens i samma position den gamla en var i.
11

Ställ den övre halvan av luftfiltret rutan på plats och tryck på fästena tillbaka på luftfilterboxens tills de snäpper på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102738.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.