Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man korrekt Rotera fordonsdäck

För att maximera din däckets liv, bör de vridas regelbundet. Under normal körning, på utsidan av hjulen börjar slits snabbare än den inre kanten av däcket. Rotera däcken kommer jämna ut slitaget och förhindra att däcken behöva bytas oftare. Däck ska roteras varje 6.000 till 7.500 miles. Om du är osäker på när däcken på din bil bör vridas, kolla med tillverkaren eller däcktillverkaren för riktlinjer. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Momentnyckel
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en plan yta. Lossa muttrarna på alla fyra hjul med en rörtång.
2

Lyft upp bilen med domkraft och sänk ner den på en pallbock. Upprepa denna process tills alla fyra hörn av fordonet stöds på pallbockar. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen.
3

På bakhjulsdrift och fyra hjul fordon kör som använder samma storlek däcken i alla fyra hörnen, flytta vänster bakhjul och däck vänster fram, höger bak till höger fram, höger fram till vänster bak och vänster fram till höger bak.
4

På främre fordon fyrhjulsdrift flytta vänster framhjul och däck till vänster bak, höger fram till höger bak, vänster bak till höger fram och höger bak till vänster.
5

På bilar som använder riktade däck som har samma bredd i alla fyra hörnen, flytta höger bakhjul och däck till höger front, höger front till höger bak, vänster bak till vänster till vänster främre till den bakre vänstra.
6

På bilar med bredare bakdäck, flytta höger bak till vänster bak, vänster bak till höger bak, höger fram till vänster och vänster till höger.
7

Montera muttrarna och dra åt dem med rörtång. Sänk bilen bort av domkraften. Dra åt muttrarna med momentnyckel till tillverkarens rekommenderade inställningar, vilket är i allmänhet omkring 90 foot-pounds. Kontrollera däcktrycket och justera vid behov till rätt inställningar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102088.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.