Hur att reparera en trasa tak i bilar

Interiören tyg del av en bil som hänger overhead kallas en headliner. Headliners är oftast tillverkade av tyg som korrelerar till resten av bilens interiör. Med tiden kan headliners bli smutsig, sliten och lösgöras från ytan. När headliner blir skadad från normalt slitage eller missbruk, kan det bli en skamfläck för bilens interiör. För att föryngra bilens interiör, reparera en headliner genom att ersätta det är nödvändigt och lätt att göra med rätt verktyg, material och vägledning. Saker du behöver
Sax
Måttband
3M Craft Spray eller cement lim
symaskin eller nål och tråd
Skruvmejsel
Tyg
Headliner isolering
Fabric krita
Visa fler instruktioner
1

Undersök taket på bilen för att se omfattningen av skador på innertaket. Ta den här gången för att mäta dimensioner headliner så att du kan välja rätt mängd tyg. Välj tyget att motsvara färg och motiv av interiören i din bil.
2

bort trim från innertaket. Det finns plast bitar av trim som omger headliner. Med hjälp av en skruvmejsel, ta bort plasten trim från hela omkrets headliner. Dessutom, ta bort visiret, konsoler, och backspegel. Ta bort dessa delar för att säkerställa att alla delar av headliner kommer att kunna tas bort. Addera 3

Ta headliner. Nu när trim är borta, ska du kunna se headliner i sin helhet. Börja ta bort innertaket början längst fram, arbeta dig mot baksidan av bilen. Ta headliner noga att se till att andra delar av bilens tak, inklusive eventuella elektriska komponenter, inte kommer att äventyras. Ta bågar också.
4

Klipp headliner tyg och markera headliner bågar. Lägg till två inches till alla dina tidigare inspelade mätningar. Baserat på dina nya beräkningar, använd sax eller ett hantverk blad för att skära tyget i fina rena linjer. Placera den gamla innertaket och den nya headliner sida vid sida. Använda krita, skissera fören fickor från gamla headliner på nya headliner.
5

Sy fören fickorna i den nya headliner tyg ger tillräckligt utrymme för bågar. Sy bågen fickor på insidan av tyget.
6

besprutar tyget med bindemedel. Med baksidan av tyget ligger med framsidan upp, lätt spray eller pensel hantverk lim som 3M hantverk spray eller kontakt cement. Limmet blir inte torr, men det kommer att bli klibbig. Låt headliner sitta tills limmet är klibbigt.
7

Installera headliner isolering och innertaket. Medan limmet torkar, installera headliner isoleringen. Denna isolering är speciellt framtagen för bilar att hålla kall luft, värme och dämpar ljud. Sätt bara i isoleringen i bilens tak över huvudet, placera den i metall sprickorna i taket eller använda lim för att binda isoleringen till taket. Var noga med att köpa isolering som är framtagen för märke, år, och modell av din bil. Installera headliner. Från och med baksidan av bilen, installera bågar. När alla bågar är säkrade, börjar jämna ut tyget ordentligt med händerna. Detta kommer att säkerställa att den nya headliner kommer att vara fri från klumpar och knölar. När innertaket är smidig och installerat, kan du stoppa antingen eller klippa bort överflödigt tyg.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126835.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.