Hur man läser en oljestickan en Saturn L300

Saturn L300 är utrustad med ett datasystem som varnar sin operatör när oljan och oljefiltret bytas. Men systemet inte anger när oljenivån är för låg eller för hög. Vikten av en korrekt oljenivå kan inte underskattas. En otillräcklig oljenivå orsakar förhöjda motortemperaturer och tidigt slitage. För mycket olja, likaså kan skada motorn. Saturnus rekommenderar därför att oljenivån kontrolleras varje gång bränsle läggs till bilen. Lyckligtvis, kontrollerar oljenivån på en Saturn L300 är ganska enkel. Saker du behöver
Pappershandduk olja
Motor (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Kör Saturn L300 på en plan yta och låt bilen tomgång tills motorn är varm.
2

Stäng av motorn och låt flera minuter att passera för all olja rinna ner i oljetråget.
3

Öppna huven och ta bort oljestickan. Mätstickan sitter på framsidan av passagerarens sida av motorn,. Den har en gul slinga för ett handtag
4

Torka oljan av oljemätstickan med en pappershandduk, sedan ner mätstickan igen in mätstickan röret tills oljestickan sitter ordentligt.
5

Dra ut oljestickan, hålla sin spets pekade nedåt.
6

Inspektera mätstickan spets för att fastställa oljenivån . Två ytterligheter noteras på oljestickan, noterade med orden "MAX" och "MIN". Oljenivån måste synas mellan dessa två punkter. Om oljenivån ligger på eller under "MIN", måste det olja.
7

Lägg olja i motorn, om så behövs. Den L300 har ett separat rör oljepåfyllningen. Röret är placerad på förarsidan av framsidan av motorn. Skruva av locket från påfyllningsröret och tillsätt 1 liter olja (om oljenivån var på eller under "MIN" indikator på mätstickan. Kontrollera vätskenivån på mätstickan igen tills rätt oljenivå uppnås.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125892.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.