Delar av ett flygplan Broms

Flygplan bromsar är mycket lik bilen bromsar, men uppenbarligen på en större och mer komplex skala. Det finns olika typer av bromsar för olika flygplan, men de grundläggande delarna är följande: huvudcylinder (hydrauliska ventiler), rotorer, statorer (mer känd som bromsbeläggen), tryckplatta och chassi broms (ok). Mästare Cylinder

huvudcylinder (eller hydraulisk ventil) är en av de viktigaste komponenterna i systemet. Det gäller det hydrauliska trycket genom dosering fluiden till bromsarna genom ledningarna som svar på bromspedalerna som pressas. På mindre flygplan, är huvudcylindern direkt på sidoroderpedalerna (pedalerna). Emellertid på större flygplan, är de flesta av sidoroderpedalerna mekaniskt fäst vid en hydraulisk ventil, som skickar den hydrauliska vätskan till bromsenheten för bromsning.
Rotorer

Rotorer är de roterande skivor som är monterade i det inre av hjulnavet med skåror som får dem att snurra med hjulet församling som den rullar på marken. När bromspedalen trycks ned, pressar trycket från bromsaggregatet rotorerna mot statorer. Friktionen från denna rörelse överförs till hjulet för bromsverkan.
Statorer

Statorer, även känd som bromsbelägg, är den stationära delen av bromsanordningen. De är knutna till bromshuset medelst bultar. De har en dyna foder som hjälper orsakar friktionen för bromsningen från rotorerna. Detta foder avtar i tiden, så det är den mest ändrade ofta en del av bromsanordningen.
Tryckplatta

Tryckplattan är en annan stationär del av bromsen montering, som inte rör sig med hjulet. Det är också fastskruvad med statorerna genom bromsen chassit. Det accepterar trycket från bromsaggregatet kolvarna att pressa rotorn och statorn tillsammans. Den innehåller indikatorer broms slitage, som är installerade på alla bromsar för att indikera bromsbelägg tjocklek. Detta hjälper förutsäga när det är dags att ändra statorer eller hela bromskittet. Addera Broms Chassi

Bromsen chassit eller bostäder är det som ger den mekaniska kraft att komprimera alla de övriga delarna. Den tryckkraft appliceras på bromsanordningen genereras av tryck genom den hydrauliska fluiden från huvudcylindern. Detta gör att kolvar verkar på tryckplattan, vilket gör att rotorer och statorer för att komprimera ihop tillåter generering av bromsverkan. När bromsarna släpps, går det hydrauliska trycket nedåt och låter kolvarna att dras in i chassit, vilket tillåter hjulen att röra sig fritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124784.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.