Hur man byter en 1995 Cummins Diesel Exhaust Manifold Gasket

Cummins Engine Company grundades 1919 som en kommersiell kraftverk tillverkare för tunga lastbilar och maskiner. Sedan dess har företaget gått samman med Chrysler och erbjuder nu sina motorer i flera tunga passagerarfordon, såsom Dodge Ram. Dess diesel-tekniken ger större bränsleeffektivitet över blyfri bensin fordon, medan den större slagvolym och starkare cylinder axlar ger optimal effekt. Eftersom denna motor bygger på en turbo istället för naturlig aspiration, kan avgaserna och intag systemet utsättas för extrema temperaturer och förhållanden. Byta Grenrörspackning kommer att fixa eller förhindra läckage uppstår. Saker du behöver
ersätter Grenrörspackning
Wrench in
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Motor avfettningsmedel
linneduk
Handskar
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Cut elektriska flödet till motorns centrala elektriska delar genom unbolting muttern på den negativa anslutningen till batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Placeringen av batteriet kommer att variera beroende på Cummins dieselmotor som du arbetar med, men det är viktigt att detta steg har företräde framför allt annat för att garantera säkert underhåll.
2

Koppla turbo, olja linjer och andra bränslen och elektriska ledningar kopplade till motorns insugningsrör, med handen för att ta bort raderna. Om du inte litar på ditt minne för att komma ihåg hur alla dessa sladdar och slangar är anslutna, tagga varje rad med en anmärkning att påminna dig själv.
3

Lossa skruvarna fabriken grenröret på plats med hjälp av en skiftnyckel. Insugningsröret packning separerar grenröret från motorblocket, hindrar luft från att fly och hålla temperaturer minimeras. Lyft grenröret från sin position när alla skruvarna har tagits bort.
4

Bänd packningen insugningsröret från motorblocket med en platt skruvmejsel. Kasta den gamla packningen när du har tagit bort det
5

Rengör monteringsytan på insugningsröret, där den gamla packningen och grenröret tidigare vilade, med motor avfettningsmedel och en linneduk. All uppbyggnad och grime måste noggrant rensat bort innan du byter ut packningen och installera den gamla insugningsröret för att förhindra framtida läckor.
Installation
6

Add kemiska tätningsmedel till båda sidor av den nya inloppsrörets packning så att det förblir säkert fäst vid motorblocket. Placera denna packning ovanpå cylindern flänsar, och se till att hålen i packningen anpassa exakt på portarna motorblocket.
7

Placera insugningsröret bort tidigare tillbaka på toppen av det nya grenröret packningen. Som i föregående steg, se till grenröret linje exakt med cylindern flänsar och grenrörspackning.
8

Thread alla bultar till insugningsröret för hand. Att arbeta i ett jämnt sätt och vridmoment varje bult till 35 foot-pounds med en momentnyckel för att stabilisera grenröret.
9

Fäst alla bränsleledningar och elledningar som du tog bort tidigare. Skruva fast turbon på plats igen och anslut alla slangar, med hjälp av lämpliga nycklar.
10

Anslut den negativa kabeln till batteriet stolpen och dra åt muttern på änden med en skiftnyckel. Starta motorn och låt den gå på tomgång i ca fem minuter. Se till att allt låter normalt och att inga läckor kommer från intag systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131468.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.