Lagar som gäller den faktiska lagen om återtagande av en bil

Lagar rörande fordon repossessions varierar från stat till stat, även om vissa grundläggande lärosatser finns i alla återbördande lagar. Även långivare lagligen kan återta fordon från köpare som kränker deras låneavtal, köpare har också rättigheter när det gäller deras personliga egendom. De gränser för vilka åtgärder ett återtagande företag kan vidta för att beslagta ett fordon varierar beroende på plats, men det finns några vanliga inslag i de flesta återbördande lagar. Fredlig Repossession

Alla lagligt tillåtna repossessions måste vara fredlig, oavsett var fordonet befinner sig. Repo företag och deras anställda är inte tillåtet att använda någon form av våld eller hotar att orsaka dig fysisk skada i syfte att återta ett fordon, oavsett hur sent utbetalningarna är. Det omvända är också sant. Det är olagligt att orsaka fysisk skada på en person som repossessing ditt fordon på uppdrag av panträtten innehavaren.
Property Damage

Återtagande företag tillåts att komma in på din bostad för att ta bilen, men de är inte tillåtet att skada din egendom. Till exempel, under ett återtagande, om bärgningsbil föraren kör över ditt staket eller orsakar någon form av skada på din egendom, kan företaget hållas ansvarig för reparationer. Och
Bryta Inmatning

Återtagande företag kan ta bilen från din uppfart, din arbetsplats eller ens ett köpcentrum. Men de kan inte öppna ett låst garage för att ta bilen. Om din bil är låst inne i en stängd byggnad, kan utmätning företaget inte klippa låset för att få till det, eftersom detta skulle betraktas egendomsskador.
Personlig egendom

Fordringsägare och återbördande anställda företaget får inte behålla eller sälja någon personlig egendom du kvar i fordonet. Dock kan några personliga tillhörigheter som finns i din bil när det bogseras bort kastas ut när fordonet rengöras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100736.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.