Bil Repo Rules

Bil återtagande är en avtalsenlig rätt ofta fastställts av borgenärerna i lån eller leasing avtal. Dessa rättigheter är oftast åberopas när betalningarna är sena eller sluta innan ägaren eller långtidskontrakt för finansiella förpliktelse gentemot borgenären är uppfyllt. Staterna har olika lagar om när och hur bilen återtagande får ske. Men det finns allmänna regler av återbördande man bör veta om det blir en möjlighet. Beslag

Enligt Federal Trade Commission, har en borgenär möjlighet att återta ett fordon när föraren har fallerat på sin skuld. Kontrakten kommer ofta definiera vad som utgör försumliga på ett arrende eller lån.
Resale

borgenärer som har återtagna fordon får besluta att behålla de fordon för att tillfredsställa den återstående skulden och i vända sälja fordonet. Enligt FTC, måste fordringsägarna i vissa stater informera den tidigare bilägaren vad som kommer att hända med den övertagna fordon. Andra stater har en mekanism genom vilken ägarna får återta sina bilar genom att få de betalningar aktuell. Fordonets ägare är också ansvarig för återtagande kostnader, ofta så de måste betalas även innan ett fordon kan återvinnas.
Betalning
p Om fordonet är återtas och säljas vidare, betyder det inte nödvändigtvis betyda att skulden rensas. Om fordonet säljs för mindre än den återstående skulden på hyra eller lån, är låntagaren ansvarig för denna skuld.
Personlig egendom

Personliga poster i en övertagen fordon tillhöra bilägaren. Fordringsägare är ansvariga för att identifiera och återvänder personlig egendom och, i vissa stater, ansvarar för att skydda dessa poster enligt FTC.
Frivilliga Återtagande

Människor som har fallerat på deras bil leasing eller lån kan ha sina fordon frivilligt återtas till borgenären. Trots detta minskar kostnaderna för återtagande som bilägaren är ansvarig, garanterar det inte att bilen skulle kunna återvinnas eller att bilen återtagande inte kommer att läggas till ägarens kredit rapport.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100669.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.