Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur fungerar en 56 T Bird justerbar ratt Arbete?

Fords svar på Chevrolet Corvette var mer av en personlig lyxbil än en sportbil. Thunderbird - introducerades hösten 1954 som en 1955 modell - hade en full uppsättning av invändiga lyxiga utnämningar som var antingen standardutrustning eller tillgänglig på extra kostnad. Bland de vanliga funktionerna var en ratt som kan justeras uppåt eller nedåt i kolonnen beroende på ägarens val. Denna funktion överföras till 1956 och 1957 Thunderbirds, liksom. Thunderbird Justerbar Rattar

Även en lutning rattstång fortfarande var över ett decennium bort från att vara erbjudande på en Thunderbird, hade 1956 modellerna en manuellt inställbar spalt ställbar ratt. Ratten kan justeras upp eller ner några inches i endera riktningen. Tillsammans med justerbart säte spåren i baksätet, kan förarens position anpassas till en enskild förare som ingen annan Ford i nutidshistorien. Den justerbar rattstång på 1955 genom 1957 Thunderbirds ledde vägen till Swing-Away ratt på 1964 till 1966 modeller, och slutligen till tilt rattstång introducerades på 1967 års modeller. Addera Hur Det fungerar

teleskopiska rattstången i 1956 Thunderbird justeras manuellt inifrån bilen. En rafflade krom krage skall vara synliga vid basen av rattstången där den går genom botten på instrumentbrädan. Undersidan av centrum hos ratten är fäst vid ett metallrör som går genom kragen och in i ett nav fäst till styrväxeln. När kragen är lossas för hand ett halvt varv i moturs riktning, kan röret glida upp eller ner, flytta ratten med den till önskad höjd. Detta görs genom att ta tag i ratten på varje sida och antingen trycka ner eller dra upp. Hjulet hålls i sin nya position genom att dra åt kragen i en medurs tills det är för hand.

Många tidiga Thunderbird
Teleskoprörelse Collar Problem Ägarna kanske inte inser att deras bil har en justerbar ratt. Ägare som är medvetna om denna funktion kan justera ratten till önskat läge och lämna det så i många år. Båda dessa scenarier kan leda till en justering krage som kan verka nästan omöjligt att lossna med tiden. Liksom alla inskruvningsförbindning väderexponerats, kan smuts, sot och fukt finna sin väg in i gängorna som kan orsaka problem. Besprutning kragen med penetrerande vätska och låta det sitta i flera timmar kan lossa gängorna nog att kragen kan vridas för hand. En rörtång kan användas som en sista utväg, men först efter inslagning kragen med en trasa för att undvika åverkan på kragen avslut.
Rattstång Stoppa

När krage lossas, kan ratten förflyttas uppåt och nedåt. En inbyggd stop - i form av en skruv på tuben - bör hålla röret ratten från att komma helt ur navet. Om denna skruv saknas kan ratten och röret röra sig från sida till sida och kan komma helt från navet. Om detta händer när bilen är i rörelse, kommer du troligen förlora styrförmåga. Kontrollera om skruven är på plats på din bil genom att lossa kragen helt. Skjut kragen mot brandväggen. Du bör se skruven i röret nära basen av ratten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91173.html

Previous:
Next: No

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.