Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Vilka Carbs för en Chevy 409?

I 1961 installerades Chevrolet den första 409 motorn på Chevrolet Impala. Kortare och mer svelte än tidigare inkarnationer av bilen, hade den 1961 Impala, med sin nya 360 hästkrafter, bruten äntligen Chevrolet bort från bilden av "mark båtar" som hade börjat skada försäljningen mellan 1958 och 1960. Den 409 tillverkades mellan 1961 och 1965 och ersätts med 396 big block. Ursprungligen utrustad med en enda Carter fyra-FAT förgasare, inkluderar prestanda alternativ för att ersätta förgasaren på en 409 med förgasare /insugningsröret kit samt förgasaren kit adapter. Ombyggd Carter-stil, fyra fat förgasare finns från specialitet återförsäljare, och 409 insugningsröret /förgasare uppgradering kit finns från många prestanda delar återförsäljare. Restaurering 409 Carter Förgasare

Reproduktion Carter förgasare är en sällsynt ras. I synnerhet är Carter förgasare används på 409 motorn mycket eftertraktade av bil samlare och konservatorer. Av denna anledning är det mycket vanligare att återuppbygga eller återställa någon av dessa förgasare än det är att helt enkelt köpa en ny. Praktiskt taget varje stad i Amerika har en butik tillägnad återuppbygga förgasare, och för en nybörjare utan erfarenhet av att återställa dessa komplicerade anordningar, är det här alternativet definitivt värt inblandade kostnaden. Förgasare restaurering innebär total demontering förgasaren enheten, ersätta utslitna eller spruckna interna komponenter och sedan återställa den ursprungliga förzinkning. För 409 restaureringar, är detta det bästa tillgängliga alternativet.
Edelbrock insugningsröret /Förgasare Kits

Även om inte reproduktion poster, och dyrare än lager förgasaren ombyggnad, Edelbrock intag grenrör /förgasare kit förbättra luft och bränsle egenskaper flöde av 409 motorn för att inte bara lägga kraft, men också för att lägga till effektivitet. Dessa kit finns från Edelbrock eller från ett antal specialitet delar återförsäljare rikstäckande. De satser ersätter inte bara de 409 förgasare, men även lager insugningsröret. Fyra olika alternativ finns tillgängliga för grenrör urval och ytfinish, men alla är toppad med ett par Edelbrock s 500 cfm fyra fat förgasare, vilket avsevärt kommer att utflödet beståndet Carter förgasaren.
ARI Rebuilders Replacement Förgasare

användning av väsentligen samma förfarande som förgasaren åter tillverkningsprocess, producerar ARI ersättande Carter-stil förgasare för användning på 409 motorn. Även om dessa enheter är fullt fungerande och av god kvalitet, är deras främsta nackdelen att de inte Carter förgasare, men ARI förgasare. Milda restaureringar kommer att gynnas av dessa enheter, men de är oacceptabla substitut för fordon förbereds för bil visar att döma. Användning av icke-originaldelar vid utbyte resulterar i poäng som dockas från bilens övergripande restaurering poäng när bedömas. ARI ersättare förgasare är av hög kvalitet ersättare, men bör aldrig användas på restaurerade fordon avsedda för seriös bil visar att döma.
Förgasare adaptersatser

Förgasare adapter kit finns från ett antal olika tillverkare, men framför allt från Holley. Dessa förgasaren adaptrar kan du montera praktiskt taget alla förgasare på din 409 motor. I icke-restaurering fordon där överkomliga och makt vinst är av primärt intresse, dessa adaptersatser är det bästa möjliga alternativet. Adaptern kit är enkel att installera, montera mellan insugningsröret och förgasaren, och ger utmärkt effekt när toppad med en eftermarknad 550-600 kubikfot /minut flödeskapacitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91098.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.