Svenska Bil >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Hur Justera Rochester förgasare

Rochester förgasare användes branschgemensam av General Motors före 1985. Den Rochester Varumärket producerades i flera modeller - både två och fyra fat versioner - för alla storlekar bensinmotorer. Senare modeller har bara en justering för tomgång. De lediga blandning justeringar är inneslutna i ett försök att möta emissionskraven. Tidigare modeller har tillgängliga blandning justeringar som är en del av rutin förgasaren inställningar. Saker du behöver
varvräknare
Skruvmejselsats
Visa fler instruktioner
1

Installera en varvräknare genom klippning minuskabel mätaren till den negativa sidan av tändspolen. Fäst den positiva kabeln till den positiva sidan av spolen. Starta bilen och låt den bli varm. Manövrera gaspedalen koppling för att se den automatiska choken är urkopplad.
2

Justera basen eller "pansar" tomgångsskruven att gashandtaget kopplingen vilar mot. Använd en skruvmejsel för att "ställa in" skruven in eller ut beroende på varvräknare avläsningar. Hänvisa till en service manual för rätt bromsa tomgång varv per minut (rpm). Dessa är oftast i 500-till-550 rpm.
3

Justera tomgång mixture skruvarna hittades vid foten av förgasaren. Den två-fat modeller finns det bara en skruv. Du kan identifiera rätt skruv av fjädern som ligger bakom skruvhuvudet. Detta hindrar skruven från att vibrera ut. Använd en skruvmejsel och justera skruven medurs för att luta bränsleblandningen tills motorn börjar ur funktion. Tillbaka skruven tills motorn går jämnt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/classic-cars/91087.html

Previous:
Next:

Classic Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.