Hur att certifiera en Honda

certifiera en Honda ska alltid göras av specialutbildad ASE eller Honda-certifierade automatiska tekniker. Begagnade Hondas som har certifierats gå genom en kraftfull 150-punkt inspektion som består av kontroll av olika mekaniska och utseende aspekter av Honda och se varje punkt uppfyller eller överträffar Honda begagnad bil standarder. Endast välskött Honda fordon med färre än 80.000 miles och är yngre än sex år är berättigade till certifiering. Alla större system är starkt granskas och komponenter som inte uppfyller Hondas standarder renoveras eller bytas ut. Certifierad Hondas också måste innehålla utförlig underhållsdokumentation. Saker du behöver ASE eller Honda certifierad tekniker (Automotive Service Excellence) katalog återförsäljaravtal, ASE eller Honda certifierad fordonsindustrin butiken
cirka $ 500 för certifiering kostnad
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera alla chassinumret eller vins, inklusive dörrposter, motorrummet och streck för noggrannhet. Den VIN kontrolleras för eventuella påminner och aktuell status inklusive huruvida bilen har bärgats.
2 Oljefilter

Utrusta Honda med en original Honda oljefilter och använd endast Honda motorolja. En ny Honda luftfilter har installerats, om det aktuella luftfilter är smutsigt eller ett oljebyte beror. Byt bromsvätska, kylvätska, transmissionsolja, differential och bakre differential vätska om vätskorna är smutsiga, har missfärgat eller fordonet nått sin regelbundna underhållet.
3 Däckets slitbana

Kontrollera däckens vibrationer och byt däck om minsta mönsterdjup är inte 5/32 över och ersätta skivbromsklossar eller bromsbackar om de är slitna mer än 50 procent. Kontrollera OEM (original equipment manufacturer) storlek, hastighet och belastning på varje däck, matchar märke och typ av däck kontroll av sidovägg sprickbildning eller ojämnt slitage och leta efter vägar fara skador och korrekt däcktryck. Kontrollera fälgar och hjul för skador, hjul muttrarna för rätt moment och korrekt belopp, liksom reservdäcket för dess skick och korrekt däcktryck.
4

Utför närmast regelbundet-schemalagt underhåll. Kontrollera för normala start-och tomgång vibrationer under kalla och varma förhållanden, ljud motorn på höga och låga hastigheter samt under kalla och varma förhållanden och acceleration makt. Kontrollera temperaturerna motordriftspunkter och smidig körbarhet, för automatiska punkter transmissionsväxlingsstyrsektion och skift kvalitet. Kontrollera manuell växellåda skift, jämnhet, ansträngning och slirning av kopplingen, transaxelsmörjmedel ljud och drivknut full höger och vänster-lås svängar.
5

Kontrollera motorns gängor avtappningspluggen för metallspån eller korsa gängning och läckage runt motor, transmission, kylvätska område och hydraulslang eller linje. Kontrollera CV lederna och stövlar, drivaxeln och kardanknutar för läckor eller sprickor. Kontrollera fjädern för korrekt markfrigång i suspension, läckage i McPherson fjäderben och stötdämpare. Granska skick bussningar, täthet av kulleder och tie-länkhuvuden, servostyrning läckage och hela avgassystemet för sitt tillstånd, eventuella läckor, skador eller ljud.
6 Ratt

Review bromsning vibrationer och ljud samt för driften av parkeringsbromsen. Utforska styrkraft i vänstra och högra riktningarna, ratten något glapp eller vibrationer i ratten och om centreras. Kontrollera funktionen farthållare inklusive CV samt driften av horn.
7 Hastighetsmätare

Byt mattorna om de är i gott skick, torkarblad om de inte torka vindrutan ren och antenn mast om det sticker eller böjd. Kontrollera om vindbrus, skallror och gnisslar, drift av hastighetsmätare och vägmätare, värmare och defroster luftkonditionering kyleffekt och temperaturerna utlopp ventilerna. Granska alla ljud Fjädring, utför en grov provkörning och kontrollera kroppens totala fjädringen.
8 Batteriprovare

Kontrollera vätskenivån i batteriet, laddning och testning av batteriet, och utför ett belastningsprov. Översyn av starter, axel glapp i fördelaren och lock och rotor tillstånd samt uppkomsten av generatorremmen.
9 Automobile slang

igenom tändningen och bränslesystemet drift inklusive bränsle anslutningar och läckor. Byt bränslefilter enligt det planerade underhållet, kolla kylaren och luftkonditionering kondensor för läckor och någon väg fara skador, drift av kylsystem och om det finns tillräckligt skydd för kylvätska. Kontrollera skicket på kylvätskeslangarna, nivå av styrservoolja, kondition och spänning servostyrning bälte och kompressorn till luftkonditioneringen samt korrekt cykling av luftkonditioneringen.
10

Titta på värmaren ventil justering, kontrollera om ljud motorventilens och skicket på motor och transmission mounts. Ta bort ventilkåpan och kontrollera att adekvat underhåll och kolla skicket på kamremmen. Kontrollera driften av strålkastare, bromsljus, blinkers och se om det finns några sprickor eller flisor i någon av lamporna. Kontrollera driften av parkeringsljus, dimljus, varselljus, back up lampor, blinkers nödsituationer, licens lampor plattan och se om det finns några interna vattenläckage.
11 Navigationssystem

granska tillämpningen av bränslemätaren, temperaturmätare, lampor streck, och se om alla lampor lyser med tändningen påslagen. Kontrollera driften av vindrutetorkarna och brickan, ljud-och navigationssystem, funktioner klocka, ratt tilt och lås, taklucka, cigarett och ljusare eluttag, larm och stöldskydd samt headliner. Kontrollera den yttre skick SRS (säkerhets fasthållningsanordning) krockkuddar och varningslampan drift.
12 Bil bilbälte

Kontrollera driften av de yttre speglarna, backspeglarna, fönster och dörrlås. Granska skick och korrekt låsning av de inställda bälten liksom tillståndet hos säkerhetsbältet läder i de främre och bakre delen av fordonet. Kontrollera driften av elmanövrerade stolar, säte värmare, nackstöd rörelse, bak avfrostning innerbackspegeln, fåfänga ljus inuti lampor, strömbrytare och dörrar.
13

recension verksamheten av handskfacket och handskfacket ljus, bål-lock release, bål-lock ljus, bagageutrymmet och säkerställa domkraft och verktyg existerar. Kontrollera bränslet dörröppnare, Huvlås och att motorrummet under huven är ren. Utforska galler bestående av strålkastarna, trim, emblem alla andra lampor, och huva inklusive eventuella emblem och finish.
14 Interiör av ett fordon

Kontrollera trim och avsluta på vänster och höger front och bakskärmarna, trim, kvartal trim och avsluta på vänster och höger fram-och bakdörrarna samt kontroller och tillstånd trim och drift av kontrollerna i framdörrarna. Kontrollera bagageluckan, främre och bakre stötfångare, inklusive fascia, finish och gränsvakter samt taket. Granska vindrutan för sprickor, repor, chips och gropar. Kontrollera skicket på mattan och mattor, bindestreck, instrumentpaneler, konsol center, armstöd och innehavare dryck. Visa skick Sittklädselns eller läder i främre och bakre delen av fordonet samt bagage mats fack, matta och trim.
15

Document alla brister och reparationer eller byten och skicka sedan rapporten med Honda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77657.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.