Hur pris en begagnad bil

När du köper en begagnad bil, se till att det är värt priset. Basera dina beslut på korrekta uppgifter om bilen och dess skick. Instruktioner
1

Slutför en visuell inspektion. Leta efter några synliga organ skador eller tecken på en tidigare olycka, samt undersöka kroppen för rost. Säkerställ dörrar, huv och bål alla öppna, stänga och passa ordentligt. Kontrollera däcken för ojämnt slitage som signalerar eventuella problem med anpassningen, stötdämpare eller andra potentiella nödvändiga reparationer. Ta del av körsträcka för din egen senare användning när de jämför priser eller kontroll av värdet på bilen.
2

Ta bilen för en provkörning. Det ska starta lätt och inte låter alltför högt eller grov. Testa acceleration, bromsning och justering när du kör bilen. Leta efter överhettning och några konstiga ljud som kommer från baksidan av bilen, som båda indikerar allvarliga mekaniska problem. Eventuella frågor du tycker kan vara fixable, men detta bör definitivt tas in på kontot när man beaktar priset på bilen. Addera 3

reda på om bilen kommer med någon typ av garanti. Detta kan öka värdet på bilen, men många begagnade bilar säljs utan någon sådan garanti. Överväga en eventuell garantins värde vid bedömningen av om det begärda priset är rättvis.
4

Besök Kelley Blue Book och Edmunds hemsidor för att hitta det ungefärliga värdet av ett fordon, grundad på dess märke, modell och år tillsammans med andra faktorer såsom körsträcka och allmäntillstånd.
5

Jämför föreslagna priserna med priset som erbjuds av säljaren. Kontrollera priset för samma eller jämförbara bilar bjuds ut till försäljning genom andra återförsäljare eller ägare i ditt läge. Jämförelse shopping ger dig en bättre uppfattning om rimliga be priser.
6

Har bilen besiktigas av en mekaniker. En mekaniker kanske kan varna dig för allvarliga och kostsamma potentiella problem med en specifik bil. Detta kan vara det viktigaste steget att prissätta en begagnad bil, som du får expertråd om bilens skick och eventuella problem inom en snar framtid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77699.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.