Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Symptomen på obalanserade däck

Däck måste vara i balans för att fungera korrekt. Detta är anledningen till hjul är placerade på en balanseringsmaskin och vikter läggs till fälgen innan ett däck är installerad på ett fordon. Detta ser till att allt är i balans. Out-of-balans hjul gör för en obehaglig körupplevelse i ett antal olika sätt. Vibration

Vibrationer är skylten oftast märkt när ett fordon har obalanserade däck. När balansen störs, kommer en vibration börja färdas genom chassit på bilen och in i kabinen. Omfattningen av denna vibration beror på i vilken grad den balansen störs, vägförhållanden och fordonets hastighet. Det kan vara allt från ett litet hum till en shake så betydande att det gör ridning i bilen extremt obehagligt.
Styrning och vibration

typ av vibrationer du upplever ger information om vilka däck är ur balans. Om framdäcken inte är balanserade på rätt sätt, kommer de flesta av vibration och rörelse känns i händerna på ratten. När bakdäcken är ur balans, du vanligtvis känner de flesta av skakning i sätena.
Stort slitage

När däcken inte är balanserade, hjulet snurrar lägger större vikt vid specifika delar av däcket. Denna ojämna rörelse är vad som orsakar vibrationen. Det leder också det område av däcket att slitas ut snabbare. Compounding problemet är att de slitna partierna av däcket blir svagare med tiden ännu ta den svåraste bultande. Obalanserade däck med ojämnt slitage löper en högre risk att gå platt.
Ökad bränsleförbrukning


Om bränsleekonomi av fordonet plötsligt minskar, kan det bero på att däcken är i obalans. Omfattningen av minskningen beror på svårighetsgraden av balansen problem. Om bilen körs i hög hastighet, kommer du att märka en större minskning av bränsleekonomi än om fordonet drivs främst vid lägre hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76253.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.