Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

98 GMC Alignment specifikation

Rätt hjulinställning är en viktig del i att säkerställa att varje fordon kör bra och samtidigt minska risken för för tidig däckslitage . Justera ett fordon justerar däcken för att sitta parallellt från varandra och vinkelrätt med marken. Grundinställningar som används av uppriktningsproffs inkluderar camber , caster och toe . Denna artikel kommer att omfatta anpassning specifikationer för 1998 GMC 1500 , två - hjulsdrivna pickup . Caster

Caster , eller vinkeln på ratten svänger , är olika för varje framhjul för 1998 GMC 1500 pickup . Den vänstra hjulet camber bör justeras till 3,75 grader , medan det högra hjulet camber specifikationen är 4,0 grader . Det finns en tillåten 1 - graders varians för varje hjul , vilket innebär att en tillåten specifikation för det vänstra hjulet kan variera från 2,75 till 4,75 grader .
Camber

Camber är definieras som vinkeln hos hjulet . Alla camber mätningar tas från frontvy av fordonet och är vanligen uttryckt i grader . Camber specifikation på båda framhjulen på 1998 GMC 1500 pickup är 0,25 grader med en tillåten variation på plus eller minus 0,5 grader .
Toe

Toe mätningar definierar förskjutningsvinkeln från framsidan av däcket till den bakre delen av däcket. Den rekommenderade tå specifikationen för de vänstra och högra framhjulen på 1998 GMC 1500 plocka är upp 0,1 grader , med en tillåten variation av 0,2 grader per hjul .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76186.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.