Vilka är orsakerna till den Radiator Överhettning på en 1990 BMW 525I?

BMW har en lång och anrik historia av att använda det senaste inom reservdelar och designprinciper för att göra sina bilar det bästa som de kan vara. Den 5 - och 7-serien representerar framkanten av BMW-teknik för en viss epok, och 1990 525i kylsystem är inget undantag. Men även så väl utformad som den är, är det faktum att ditt kylsystem är över 20 år gammal - så något är bunden att gå fel så småningom. Luft i systemet

Detta är ett alldeles för vanligt problem med äldre Bimmers, och som de flesta Bimmer problem, det händer oftast på grund av ett misstag på ägaren eller mekaniker del. Tillbaka i dag, gick ingenjörer ut ur deras sätt att göra bilens kylarlocket den högsta punkten i kylsystemet, men den moderna slope-nosed bil och dess expansion-tank fyllning innebär att den högsta punkten i systemet är oftast övre kylarslangen eller termostathuset. Så, kan luft fastna i systemet och göra att bilen överhettas. Bleeding System


bort instängd luft
är en enkel procedur, så det är värt att försöka eftersom en fix före allt annat. Med bilen av och motorn kall, tillsätt kylvätska till expansionstanken tills den når "KALL"-märket på tanken. På modeller med en separat kylvätskeutjämningsbehållaren, lossa avluftningsventilen på termostathuset - intill den övre kylarslangen - och tillsätt kylvätska till tanken tills det flödar ut ur ventilen. Dra sedan åt ventilen, starta bilen, ställ in värmereglaget till högt och låt motorn gå på tomgång upp till temperatur. Lossa luftningsskruven, sedan dra åt den igen när kylmediet spyr ur skruven är fri från bubblor. Låt bilen svalna, kontrollera kylvätskenivån och tillsätt mer vid behov.
Dåligt fungerande termostat

Även lika avancerad som den 5-serien var för sin tid , förlitade sig fortfarande på en old-school termostat för att reglera kylmedel strömmar in och ut ur motorn. Termostater är fjäderbelastade ventiler som öppnas när motorn kylvätska värms upp till arbetstemperatur. Termostaten, liksom alla saker mekaniska, kan inte öppna helt eller öppna alls. Om det händer kommer kylvätskan cirkulerar inuti motorn istället för att gå till kylaren. En termostat som inte öppnas helt kommer att göra att bilen stabiliseras på en hög temperatur och gradvis överhettas när den körs hårt.
Vattenpump

BMW optimerat den motordrivna vattenpump att köra mest effektivt vid höga varvtal - bra för hästkrafter och höghastighetståg cruising, men dåligt för kylning vid låga varvtal. Av denna anledning använder BMW En elektrisk vattenpump att cirkulera kylvätska när kylarens ingång kylvätsketemperatur når 30 procent mer än den utgående temperaturen efter en ny start. När skillnaden mellan in-och droppar utgång till 25 procent, stängs den elektriska pumpen och den motordrivna pumpen tar över. En dålig hjälppumpen kommer att påverka ditt värmesystem mer än något annat, men kan orsaka överhettning efter en ny start.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68761.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.