Hur du ändrar Wheel Pattern stiftskruven

Hjulet stud bultmönster avser antalet hjulbultar på navet och hur långt dessa bultar är från varandra. En hjulbult bultmönster på 5x108 mm, till exempel, innebär att det finns fem bultar som vardera 108 mm från varandra. Många eftermarknaden hjul kräver olika hjul mönster pinnbult än den som tillhandahålls av tillverkaren av ditt fordon. Adaptrar kan användas för att ändra hjulet mönster pinnbulten för att tillgodose olika typer av eftermarknaden hjul. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
Jack står
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Mät bilens aktuella bultmönster . På bilar med 4 och 6 klackar, mät avståndet från mitten av en bult till mitten av bulten mittemot det. På bilar med 5 flikar, mät avståndet från centrum av en skruv på baksidan av bulten som är två skruvar bort.
2

Bestäm hjulet mönster stiftskruven du vill och ta reda på om det är en adapter kit för din bil. Om det inte finns några adaptersatser tillgängliga, kan du ha en adapter skräddarsydd, även om det kommer att kosta mer att göra så.
3

Använd en rörtång för att lossa hjulet klackarna. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Tag bort hjulet klackarna och dra av hjulet på navet.
4

Skjut adaptern på navet och använd de medföljande skruvarna för att säkra den till hubben. Använd en momentnyckel för att dra åt bultarna till moment belopp som anges i instruktionerna. Ersätt de ursprungliga bultarna hjulbult med kortare bultar om de skjuter förbi adaptern.
5

Montera hjulet på den nya adaptern. Sätt tillbaka hjulet klackarna och använda momentnyckel för att dra öronen till momentet belopp som anges av fordonstillverkaren. Upprepa proceduren för de andra hjulen. Avlägsna domkraften och sänka bilen när du är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98315.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.