Svenska Bil >> Driving Safety >> Trafik Biljetter >> Content

Vad är vårdslös körning i allmänhet?

Vårdslös körning är ett rörligt trafikförseelse. Vårdslös körning, felaktig körning eller körning utan vederbörlig omsorg och uppmärksamhet är alla mindre allvarliga än vårdslös körning. När man kör ett fordon på ett hänsynslöst sätt, oavsett orsaken, kunde han laddas med vårdslös körning eller vårdslös användning. Vårdslös körning är ett allvarligt brott. Orsaker till vårdslös körning

När någon kör vårdslöst, han visar ingen omsorg för andras säkerhet och trafikreglerna. Detta är ett mentalt tillstånd, och kan vara ett resultat av en av de kända följande orsaker: äktenskap /förhållande stridigheter eller upplösning, personlighetsstörningar, rattfylleri, körning under påverkan av droger, grupptryck och road rage. Även vårdslös körning har studerats av psykologer, kan ingen orsak tilldelas varje person som dömts för köra vårdslöst.
Påföljder för vårdslös körning

vårdslös körning är ofta straffbart av böter, fängelse, körkort upphävande eller återkallande, fortkörning, köra mot rött ljus, tillämpa raster plötsligt på våta vägar orsakar glidning eller sladd, kör utan billyktor, ouppmärksam körning, vara i en bilolycka eller rattfylleri. Påföljder beror på var du bor. Vårdslös körning kan orsaka svagheten poäng som skall tillämpas på din licens. Under en 12-månadersperiod, om det finns 12 eller fler svagheten poäng på din licens, kommer din licens dras in.
Utmanande vårdslös körning i domstolen

vårdslös körning kan försvaras i domstol genom att hävda att de lagar eller förordningar inte var klart. Detta skulle innebära att lagen var grundlagsstridig och ogiltigt eftersom definitionen av lagen var så vaga. För det mesta, har stater lyckats bevisa att de lagar definierade reglerna klart, men några har funnit att lagarna var i själva verket unconstitutionally vaga.
Skilda brott

Rattfylleri och vårdslöshet i trafiken kan både laddas som separata brott. Bevis som orsakade vårdslös körning kan vara tillåtet i domstolen. Bevis på att dricka under körning, till exempel, kan visa sig vara orsaken till att den hänsynslöshet inträffade, och i stället kan användas för att fälla någon för körning under påverkan (DUI).
Vårdslös körning av staten

I varje stat, är någon som visar ett hänsynslöst förakt för rättigheter eller säkerhet för människor och egendom vid en hög hastighet eller i ett farligt sätt skyldig till vårdslös körning. Alabama straff inkluderar ett första brott fängelse i fem till 90 dagar, böter mellan $ 25 och $ 500 eller båda. I Alaska, är personer som dömts för vårdslös körning skyldig till en förseelse och kan få böter på inte mer än $ 1,000 eller fängelse i högst ett år. Arizonas första gången vårdslösa förare är skyldiga till klass 2 förseelser och kan ha sin licens återkallas. Kalifornien och Arkansas delar samma straff som Alabama. Kalifornien kan fängsla vårdslösa förare mellan fem och 90 dagar eller utfärda böter på inte mindre än $ 145, men inte mer än $ 1000 eller båda. En kränkning i Tennessee är en klass B förseelse. Virginia påstår att alla förare som dömts för vårdslös körning kommer att ha en permanent kriminalregistret och kommer att få sex svagheten poäng på sina körkort. Washington state straffar vårdslös körning antingen fängelse i högst ett år och /eller med böter på inte mer än $ 5000.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/traffic-tickets/149815.html

Previous:
Next:

Trafik Biljetter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.