Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Lagar för att driva en bärgningsbil i Western Australia

The Western Australia vägtrafik (bärgningsbil) Regulations 1975, en del av vägtrafiklagen, styr användningen av bärgningsfordon på vägar i västra Australien. Ändringar i lagen säkerställa att enskilda personers säkerhet uppfylls som vägförhållanden och fordon förändras. Tre klasser av bärgningsfordon tillåts verka på Western Australia vägar och särskilda försiktighetsåtgärder preciseras för att garantera den allmänna säkerheten. Licensiering

Enligt Western Australian vägtrafik (bärgningsbil) Regulations 1975, bärgningsbilar kört på vägar i västra Australien måste först ha licens av Road Safety Board. Föraren måste visa sin kompetens med hjälp av en bärgningsbil genom att ta en regler prov och ett körprov, ungefär som licensiering för personliga fordon.
Tow Truck Equipment

Bogserbilar av alla kategorierna skall vara utrustade med dubbla hjul på de bakre axlarna och ratten och förarsätet måste vara på högra sidan av lastbilen. Säkerhet kedjor och effektiva barer spacer är skyldiga att hålla släpfordon i takt medan bogsering dem. En godkänd brandsläckare måste finnas ombord samt en kvast och utrustning för att städa upp vägbanan skräp, såsom glassplitter och spilld olja.
Lyktor och varningsanordningar

Amber blinkande lampor, monterade vitt ljus strålkastare och minst tre bärbara varningsanordningar är några av standard utrustning som krävs för Western Australia bärgningsfordon. Bestämmelser i den uppdaterade trafiklagen kräver att denna utrustning skall hållas i gott skick och föremål för inspektion. Addera Crane Bilagor

Användningen av kranar är tillåten på släp lastbilar i västra Australien. Men viss hänsyn om storleken och vikten på bärgningsbil krävs. Till exempel är kranar tillåtna men måste placeras och monteras på trucken enligt statliga föreskrifter. Dessutom, en auktoriserad fordon inspektör som kan kontrollera att kranen är i funktionsdugligt skick och har klarat hållbarhetsundersökningar måste utfärda ett intyg om detta. Endast certifierade kranförare kan köra bogserlina kranlastbilar.
Hastighetsgränser

Western Australia tillåter bärgningsbilar för att resa upp till 100 km /tim, är förarna rekommenderas att använda försiktighet, särskilt vid dåligt väder. Väglaget kan bli farlig vid kraftigt regn där plötsliga översvämningar är vanligt och vägar spolas bort. Western Australia Polisenheter använder radar och andra övervakningsmetoder för att genomdriva hastighetsgränser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148584.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.