Hur Shift en manuell växellåda

Växling en överföring på en bil kan vara knepigt i början. Det svåraste är att lära hur mycket gas för att ge som du släpper kopplingen. När du anlitar bilen i växel processen att köra ett "stick shift" blir lättare för varje gång med praxis och samordning. Saker du behöver
Manuell växellåda bil
Tom parkeringsplats
Visa fler instruktioner
1

Placera växelreglaget i neutralläge. Den neutralläge kommer vara placerad i mitten och bör ha gott om Freeplay vänster till höger. Tryck ner kopplingspedalen i golvet
2

. Kopplingspedalen är den första pedalen till vänster.
3

Veva fordonet. Fordonet ska gå på tomgång med foten på eller av pedalen om transmissionen är i friläge.
4

Släpp i nödbromsen. Nödbromsen är oftast placerad bakom växelspaken. Tryck på knappen på ovansidan av bromshandtag och sakta sänka den till konsolen.
5

Tryck kopplingen till brädan. Placera reglaget på första växeln. Första växeln är oftast placerad över till vänster och uppåt.
6

sakta höja kopplingen som du sänker gaspedalen. Kopplingen bör engagera fordonet till första växeln. Fordonet kommer att avstanna eller stängas av om den inte tillräckligt med gas frigörs.
7

Placera ditt fordon i andra växeln när motorljudet beck börjar stiga. Din varvräknare (motorvarv per minut) kommer också att indikera högre varvtal eftersom hastigheten fordonets motor ökar. Se till att du trycker på kopplingspedalen när du flytta.
8

bromsa in bilen genom nedväxling. Tryck ner kopplingspedalen ner och nedväxling av transmission. Släpp kopplingspedalen när du byter redskap.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145171.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.