Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Felsökning av en 1998 Chevy Tracker

Chevy Tracker är en liten sport utility vehicle finns i både hårda och mjuka topp alternativ, och var också marknadsförs under GM Geo varumärket. Fordonet har en 1,6-liters fyrcylindrig motor med standard fem-växlad manuell växellåda. Den har en fyrhjulsdrift system som utformats för dem som vill ha en robust liten bil för off-road körning. Enligt Edmunds.com, är bilen ganska tillförlitliga och drivrutiner bör förvänta minimalt underhåll frågor. Instruktioner
1

Kontrollera elsystemet. Om motorn inte startar flera frågor kan förvärrar problemet. Först kontrollera batteriet, se till att den har en full laddning. Ge det ett hopp om det behövs. Kontrollera att klämmorna på batteripolerna är täta, lösa klämmor kan resultera i att bilen inte startar. Kontrollera startapparaten. Titta att se till att det inte finns några slitna kablar eller lösa anslutningar på startmotorn. Kontrollera tändstiften och byt vid behov.
2

Felsökning för förlorad prestanda. Om Tracker plötsligt dör eller förlorar makt finns det flera olika sätt att diagnostisera den. Kontrollera först terminalerna på batteriet och dra åt lösa sådana. Kontrollera generatorn, som omvandlar motoreffekten till elektrisk ström för att ladda batteriet. Om generatorn misslyckas, kan batteriet förlora en avgift och inte driver det elektriska systemet. Detta kan resultera i bilen att stängas av. Undersök bränslepumpen. När det fungerar det pumpar bränsle regelbundet. När det inte fungerar kan det sporadiskt pumpa bränsle vilket resulterar i oregelbundna kraftutveckling och förlorad prestanda.
3

Undersök underredet av bilen. Läckage eller sprickor i rörledningar och anslutningar kan orsaka allvarliga problem. Parkera bilen på toppen av någon kartong och låt stå över natten. Om kartongen är smutsig på morgonen, det finns en läcka. Titta att se var läckan kommer ifrån. Läckaget kan orsakas av en lös del, en skadad tätning eller ett hål. Reparationer kan vara allt från enkla åtstramning för att slutföra en del ersättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120399.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.