Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Accelerationssensorer i 2002 Explorer

Fords 2002 Explorer har mer än en enkel acceleration sensor, såsom en hastighetsmätare, 2002 Explorer använder Fords egenutvecklade VDC AdvanceTrac systemet. Systemet, som är en utväxt av Låsningsfria bromsar teknik och Traction Control Systems, använder sju oberoende givare och två mikro-processorer. Varje sensor känner av rörelse av något slag. Flera av dem är accelerationssensorer, såsom de fyra oberoende hjul-hastighet sensorer och den laterala acceleration sensor. Fyra hjulsensorer

2002 Explorer AdvanceTrac systemets fyra individuella hjul-varvtalsgivare bestämma mer än hjulets hastighet och acceleration. De kan avkänna hastigheten hos hjulen i förhållande till varandra. Om ena hjulet accelererar i högre grad än en annan, kan sensorerna i kombination med de inbyggda datorer avgöra om Explorer är att ha hjul-spinn. Andra enkla accelerationssensorer antar att om hjulet snurrar fortare, är bilen antagligen flytta fortare. The Explorer, däremot, kan reagera genom att fördröja tändningen förväg för att tillåta en spinnrock att återfå dragkraft.
Lateral Acceleration Sensor

Denna del av AdvanceTrac systemet ISN 't verkligen om att mäta acceleration, det handlar om att mäta laterala diabilder. Om Explorer navigerar ett hörn, skjuter tröghet av bilen bilen i en rak linje. Denna tröghet måste övervinnas för att vända. Om Explorer överskrider dess dragkraft gränser och diabilder, betyder inte nödvändigtvis accelererar längs den avsedda vägen för föraren, accelererar det i den riktning i vilken tröghet tvingar bilen. Den sofistikerade sensorn känner då bilen glider och kan hjälpa föraren genom att vidta motåtgärder.
Lateral Acceleration Sensor Input

Mekanismen sensoringång för lateral acceleration sensor är en mycket sofistikerad teknik som utvecklats för flyg-och rymdindustrin. Liknande anordningar har använts för att bestämma om flygplan spårar i rätt bana. Den bygger på gyroskop-liknande enheter, liknande de i guidade missilsystem och raketer. Addera Hur Sensorer Interagera med kartdata

sidoaccelerationen Sensor, de fyra wheel-speed sensorer och andra sensorer i AdvanceTrac systemet interagerar med en onboard databas. Den uppsättning data som samlats in från realtid körförhållanden jämförs, 150 gånger per sekund, på en data karta. Uppgifterna kartan avgör om fordonet glider i sidled, snurrar sina hjul, över-bromsning, eller rulla överdrivet. Jämförelsen med kartdata bestämmer reaktionen av den inbyggda datorn, som kan åberopa korrigerande åtgärder på förarens räkning, innan föraren är även medvetna om att de ska hända.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120386.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.