Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

95 Jeep Cherokee Front Hub Vridmoment specifikation

Den 1995 Jeep Grand Cherokee är en medelstora sport-utility vehicle som erbjuds i både en 2WD och 4WD modellen. Den första generationen av denna populära bil rullade ut 1993, med ytterligare tre generationer tillkommit därefter. Alla Jeep Cherokee erbjuder möjligheten att bakre trumma eller skivbromsar. Den främre navet är en viktig komponent i 4WD-modellen eftersom den får ström från överföringen fallet att framföra fordonet på ogynnsamma väderförhållanden. Den främre navet bör inspekteras regelbundet för att förhindra skador och slitage. Framnavet

främre nav består av ett hjulnav som inrymmer hjullager och hjul raser bärande. Denna komponent används för att styra fordonets hjul vid förflyttning. Navet är anslutet till en styrspindel som styr navets rörelse vid svängning. Hela främre navet och dess komponenter består av en ABS tonhjul, Styrspindel, broms sköld, nav och lageraggregat (som är ett stycke), navet låsbricka och mutter, låsmutter hållaren, och en saxpinne. Vridmoment specifikationer för navet är viktigt att säkerställa en tät nav kram till styrspindeln samt drivaxel.
Front Hub Åtdragningsmomentspecifikationer

Bultar används framför navaggregat säkra navet på plats. Dessa skruvar är gjorda för att tåla extrema tryck och övergrepp. Vid åtdragning av bultar, använd alltid ett Ratchet och uttag till ombonade bultar, fortsätt sedan att använda rätt momentnyckel för att dra till specifikationen. Specifikationen för nav-knoge bultar är 75 foot-pounds av vridmoment, medan framaxeln mutter kräver 175 foot-pounds av vridmoment.
Front Hub Checks

Vid inspektion av framnavet, leta efter skador på navet samt hjullager. Bekräfta att bulthål är runda, var medveten av slitna bulthål, som kommer att vara ovala. Dessa hål bör övervägas skadad, skadan inträffar från lösa bultar gyrating runt. Ytterligare inspektera navaggregatet för rost grop eller sprickor. Hjullager bör undersökas med avseende på sprickor eller gropar i kroppen. Om några problem hittas på grund av slitage eller skada, måste hela framnavet bytas som navet och hjulet lagerinrättningen inte faller isär.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120121.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.