Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur att avkoda 2002 GMC Yukon VIN-nummer

Varje fordon byggt har ett unikt nummer tryckt någonstans på ramen, för att identifiera den och låta den Department of Motor Vehicles att hålla en detaljerad historia om det. En VIN består av enskilda tecken och uppsättningar av bokstäver som bildar den 17-siffriga numret. Att läsa en 2002 GMC Yukon VIN och få denna information, måste du lära dig hur man korrekt att avkoda numret och förstå innebörden bakom varje segment av VIN. Instruktioner
1

Läs den första siffran. Denna siffra representerar nationen av ursprungslandet. Ett enskilt land kan identifieras med mer än ett nummer eller en bokstav. Till exempel, medan fordon som tillverkas i Japan tilldelas ett J som första siffra, kunde de som byggts i USA visar 1, 4 eller 5.
2

Läs den andra och tredje siffran. Dessa siffror representerar tillverkaren och division inom tillverkaren, eller fordonstypen. Varje tillverkare har sin egen uppsättning av växt-koder. Till exempel är fordon byggda av Ford eller Subaru tilldelats bokstaven F, medan fordon som byggts av Toyota eller Lexus tilldelas bokstaven T.
3

Läs den fjärde till åttonde siffran. Dessa siffror representerar en beskrivning av fordonet, inklusive plattformen av fordonet, fordonets vikt eller hästkrafter, och grundläggande upplysningar om motorn.
4

Läs nionde siffran. Denna nionde siffran fungerar alltid som en kontrollsiffra, som datorn läser under tillverkningsprocessen när VIN tilldelas ett fordon, vilket gör att datorn för att avgöra automatiskt om det finns några fel med VIN
5 <. p> Läs den tionde siffran. Denna siffra representerar årsmodell av fordonet, och varje år har en specifik kod karaktär. Till exempel är fordon som byggts år 2000 tilldelade bokstaven Y medan fordon som tillverkas i år 2002 tilldelas numret 2.
6

Läs den elfte siffran. Denna siffra representerar den anläggning där fordonet tillverkas
7

Läs den tolfte genom sjuttonde siffror,. De sex sista siffrorna i VIN. Dessa siffror representerar siffrorna produktionssekvens eller serienumren på fordonet. Varje tillverkat fordon tilldelas ett unikt serienummer, vilket hjälper till att identifiera det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119997.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.