Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man läser en 2000 Toyota 4runner s VIN koden

En chassinummer, eller VIN, ger ägaren information om var fordonet gjordes, när den gjordes och dess fysiska specifikationer. VIN kan hittas i olika delar av fordonet beroende på dess märke och modell. Vad VIN-nummer representerar är också beroende av den typ av fordon. Avkoda en VIN på en Toyota 4Runner kräver att du avgöra vad varje del av VIN representerar. Instruktioner
1

Lokalisera VIN på insidan av förardörren. Det blir en liten fyrkantig etikett med en streckkod på den och olika antal. VIN-koden är det antal som ligger direkt ovanför streckkoden.
2

Bedöma de tre första siffrorna, vilket förklarar den grundläggande ursprung bilen. Den första siffran representerar det land där fordonet gjordes. Om brevet är ett "J", betyder det att fordonet gjordes i Japan. Om det ett antal "1" eller "4", var det gjort i USA. Den andra bokstaven i VIN bör vara ett "T" för att representera Toyota. Den tredje siffran i koden står för fordonstypen. Eftersom 4Runner är en personbil, bör det vara en av följande siffror eller bokstäver: D, G, K, X, 1, 2, 7 eller N.
3

avkoda fjärde, femte och sjätte delarna av VIN. Dessa representerar bilens kroppstyp, motortyp och serienummer. För en 4Runner, kunde den fjärde komponenten vara ett "G" eller "H" beroende på om det är en två-wheel-drive eller en fyrhjulsdrift. Den femte delen beror på vilken typ av motor i 4Runner, vilket är sannolikt en 5VZ-FE motor som representeras av bokstaven "N." Den 3,4-liters 5VZ-FE är en del av Toyotas VZ motorfamilj. Den sjätte delen av VIN är modellens serienummer.
4

Översätt den sjunde, åttonde och nionde komponenterna i VIN. Dessa representerar fordonets begränsningar, bilmodell och kontrollsiffran. Fordonets begränsningar handskas med säkerhetsbälten och airbags, med varje annat nummer som representerar en annan kombination av de säkerhetsfunktioner. Den bilmodell kommer att vara en "R" för att representera 4Runner.
5

Bestäm året fordonet gjordes och växten den gjordes i genom att titta på de 10th och 11th komponenter i VIN. För 4Runner, ska det stå "Y" för att representera år 2000. Växter i Japan representeras av siffrorna 0 till 9; "C" representerar Cambridge, Ontario, "E" står för Förenade kungariket, "S" representerar Princeton, Indiana, "U" står för Georgetown, Kentucky, och "Z" betecknar Fremont, Kalifornien. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119876.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.