Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man byter generatorn i en Explorer

Generatorn är en gemensam del som delas av alla fordon på vägen. Ford Explorer har en mängd olika motorstorlekar som körs på olika typer av generatorer. Om generatorn slutar ladda batteriet i din bil eller inte reglera elektrisk ström ordentligt, måste du byta ut den. Den exakta typen av behov generatorn kommer att bero på vilken typ av Explorer du kör, men den övergripande processen att installera en ny generator är identisk i alla modeller. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Wrench in
Breaker bar ratchet
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken generator du behöver för din motor innan du köper på din lokala bilverkstad. Se din bruksanvisning för exakt typ av generator du behöver, eller ta bort den gamla generatorn och ta den till en bilverkstad eller din lokala Ford återförsäljare för identifiering.
2

Park Explorer på en nivå yta och dra åt parkeringsbromsen. Lyft huven och stötta öppen. Koppla bort den negativa batterikabeln med en skiftnyckel. Referera till Serpentine belt diagram diagram för den exakta platsen för generatorn och Serpentine belt spännaren, vilka båda är nödvändiga för att ta bort generatorn, oavsett vilken modell av Explorer du kör. Hitta diagrammet på motorhuven eller radiatorn höljeskydd.
3

Följ schemat för att lokalisera spännaren. Fäst en lämplig storlek socket över änden av bulten som sticker ut på sidan. Sätt press med spärrfunktion för att lossa remskivan och ta bort remmen. Släpp trycket på Ratchet långsamt och ta bort remmen från generatorn.
4

Koppla bort alla kablar från generatorn och markera dem tydligt så att du kan hålla koll på vad som händer där. Lossa och ta bort fästen och ta generatorn ur motorn. Montera den nya generatorn. Dra åt monteringsfäste skruvarna och byt alla kablar till den nya generatorn. Byt serpentin bälte över generatorn och spännrulle. Anslut och dra batterikabeln. Stäng huven och starta Utforskaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119459.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.