Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Styrfunktioner på en Honda CR-V

Honda CR-V har många funktioner på sin rattstången som är förare kontrolleras och är standard på de flesta fordon. T.ex hornet och kryssningen styrknappar och spakarna för signalering, lampor och vindrutetorkare fönster är alla där för att göra enheten lättare och säkrare för föraren, men är beroende av föraren för att initiera dem. Servostyrning är en funktion som inte är förare beroende utan på hela tiden, och det gör Vända fordonet lättare. Andra system i bilen är utformade för att fungera med styrningen att ytterligare öka förarens säkerhet och komfort. ABS

låsningsfria bromsar (ABS) är ett system som är utformat för att fungera tillsammans med styrningen för att ge dig mer kontroll över fordonet i händelse av ett plötsligt stopp. Den ABS förhindrar att bromsarna fastnar under de extrema friktion av hög retardation. Om bromsarna stick, blir bilen nästan omöjlig att kontrollera, men ABS hjälper dig att behålla kontrollen över bilen.
Tilt och teleskopiska Rattstång

Honda CR -V är försedd med en rattstång som är utformad för att anpassa sig till förarens komfort behov. En liten spak som sitter under ratten låser rattstången. Detta gör att du kan luta kolumnen upp eller ner och flytta den närmare eller längre bort. Många bilar har en lutning funktion som justerar höjden av ratten utan att ändra vinkeln. Andra har den teleskopiska funktionen, som ändrar vinkeln hos ratten men inte justera höjden mycket. Honda CR-V innehåller båda dessa funktioner i sin rattstången design.
VSA Med Traction Control

Vehicle Stability Assist med Antispinnsystem är en dator program i bilens styrsystem utformat för att maximera säkerheten och dragkraft. Denna enhet känner av när ett hjul slirar eller förlorar dragkraft av någon anledning och omedelbart ökar strömmen till den enskilt hjul. Den Vehicle Stability Assist också kan berätta när föraren över eller under styr bilen på ett hörn. När detta händer makt till varje enskilt hjul justeras därefter för att placera föraren och fordonet tillbaka på den ursprungliga kursen.
Tire Pressure Monitoring System
p Detta är ett enkelt system som övervakar lufttrycket i däcken i Honda CR-V. När lufttrycket är lågt i ett eller flera av däcken, kastar bort anpassningen av hjulen, vilket gör det svårare att styra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119155.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.