Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Ford Escape Säkerhet Resultat

2009 års Ford Escape har fått goda resultat säkerhetsklassificering av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) och Highway Data Loss Institute (HLDI). Ford Escape anses vara en liten SUV och är jämförbar med andra fordon i detta class.Ratings av IIHS och HLDI delas in i fyra kategorier: Bra, Acceptabel, marginell och Poor. Den 2009 Ford Escape fick den övergripande bedömningen Bra, tilldelades den högsta utvärdering poäng. Den 2009 Ford Escape har flera ombyggnader bättre åkandes skydd. Utöver de strukturella förändringar, har säkerhetsbältet systemet och krockkuddar främre också ändrats. Den frontalkrock Testet resulterade i massor av bra i strukturen, huvud /hals, bröst, vänster ben /fot och fasthållningsanordningen. Den enda ställningen Escape fått lägre än bra var en acceptabel rating för höger ben /fot. Under provningen enligt IIHS-HLDI, "Krafter på den högra foten var tillräckligt hög för att indikera möjligheten av skador." Frontal offset Testresultat

frontalkrock Testet resulterade i massor av bra i strukturen, huvud /hals, bröst, vänster ben /fot och fasthållningsanordningen. Den enda ställningen Escape fått lägre än bra var en acceptabel rating för höger ben /fot. Under provningen enligt IIHS-HLDI, "Krafter på den högra foten var tillräckligt hög för att indikera möjligheten av skador."
Side Impact Testresultat

Den sidokollision Testet resulterade i den övergripande bedömningen Good. Alla områden av testet bedömdes Bra, utom för bäckenet /benet kategori och struktur kategorin. Under testet upplevde krockdocka krafter motsvarande sprickbildning ett bäcken. Skador på andra delar av kroppen utvärderades som låg risk.

Huvudskydd var bra för både förare och bakre passagerare. Förarens huvud var skyddad av draperikrockkudden och sätet utplacerade sidokrockkudde och främre airbag. Dockans huvud slog inte något under sidokollision testet. Den bakre passagerare var skyddad av en gardin airbag som vecklas ut från taket.
Rear Impact Testresultat

Även skador från lågvarviga bak-effekt olyckor är sällan allvarliga, förekommer de ofta. Den IIHS-HLDI utför provningar för huvud-och nackskador sannolikhet, i detta test, utförs det på 20 miles per timme. Om geometrin av sätet inte kommer att skydda en genomsnittlig storlek man (seat-backs/head vila för lågt), är fordonet automatiskt ges betyget Poor. Den 2009 Ford Escape fick den övergripande bedömningen Bra, scoring så högt som möjligt i både geometri och tester inverkan.

Ford Escape erbjuder
extra säkerhetsfunktioner ytterligare säkerhetsfunktioner, bland annat sidokrockkuddar för de främre och bakre passagerarna, en rollover-sensor som kommer att distribuera sidokrockkuddar om en rollover upptäcks, elektronisk stabilitetskontroll och bromsar låsningsfria. Varselljus finns också som tillval.
Tidigare Ford Escape Models

2005-2008 modeller av Ford Escape fick något lägre poäng, inklusive ett helhetsbetyg av godtagbar av IIHS-HLDI. I båda de tidigare modellerna och 2009 års modell, var krockdocka rörelse välkontrollerad under en frontalkrock. Det är värt att notera att dockans huvud slår i taket under detta test.

Injury mätningar från huvudet och områden bröstet indikerar att det skulle vara en låg risk att skada dessa delar av kroppen under en frontalkrock, Ännu mätningar på halsen tyder på att skador på nacken skulle vara möjligt. Mätningar som gjorts under detta test visar också att krafterna på underbenen kan orsaka skador på dessa delar av kroppen, inklusive rätten skenbenet och båda fötterna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118842.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.