Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Jeep Towing Instruktioner

Jeep är särskilt konstruerad för att hantera bogsering. Även Jeep är väl lämpad för dragning av släpvagnar och liknande utrustning, det finns olika instruktioner som du bör följa innan du försöker använda din Jeep för bogsering för att se till att du inte skadar din Jeep. Typer av dragkrok paket

bogsering paket tillgängliga för Jeep är indelade i fyra olika klasser. Klass I och II använder en vanlig boll fäste, medan klass III och IV använder en montering viktfördelning avsedd att bära tyngre laster. Din Jeep kommer att behöva minst en V-6 motor som kan bogsera med en boll mount, Klass IV kräver åtminstone en V-8 Addera Trailer och Tongue Vikt
.

En viktig aspekt av bogsering är Gross Släpvagnsvikt (GTW) i din Jeep. GTW inkluderar vikten för släpvagnen plus vikten av all last i trailern. Du kan mäta GTW genom ladda klart trailern på ett fordon skala. Varje Jeep har en specifik GTW som du kan få från bilens instruktionsbok. När du fyller på släpet, var noga med att lägga ännu mängder av vikt mot framsidan av släpet och baksidan av transporten. Den vikt som sitter direkt över dragkroken (där släpvagnen möter Jeep) är den "tunga vikt." Du kommer att behöva en "gungning kontroll och utjämning Hitch" om tungan vikt är bortom £ 350., Vilket borde vara mer än 10-15 procent av den totala släpvagnsvikten (inklusive last).

Recreational Bogsering Försiktighetsåtgärder

vara alltid till att släpet är tyngre i fronten eftersom tyngd över släpvagnens hjul kan orsaka att svaja dramatiskt. Använd alltid ett godkänt släpfordon belysning. Kontrollera att du har säkrat lasten i släpvagnen så den inte flyttas under bogsering.

Vid lastning trailern, se till att du fett skumt att minska friktion och använda säkerhetskedjorna att ansluta Jeep och trailer .

När du är på väg, upprätthålla en rimlig körhastighet. Ju snabbare du kör, desto mer din trailer kommer att svänga om det finns stora vindbyar. När andra fordon passerar du i motsatt riktning, kommer det att finnas en vindpust som skjuter jeep och släpet. Du kommer att behöva korrigera för gungning som de andra fordonen passerar.

Du kommer att behöva göra större svängar för att kompensera för släpvagnens hjul. Om du gör en högersväng och klippa det kort, kan släpvagnens hjul träffade trottoarkanten.

Vid körning i tät trafik, se till att hålla ett stort avstånd mellan dig och bilen framför dig. Din trailer kommer att orsaka din Jeep att bromsa i en mycket långsammare takt.

Säkerhetskopiera en släpvagn kan innebära många svårigheter. Innan du flyttar bakåt, alltid inspektera området bakom dig. Det bästa sättet att backa en släpvagn är att gå långsamt, och göra mjuka svängar när du flyttar bakåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118832.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.