Hur till Öka HP på en '98 Camaro

Chevrolet Camaro är lätt att uppgradera och ändra. Camaros har stora deplacement motorer, vilket gör det ganska lätt att producera enorma mängder vridmoment. Ett brett nätverk av eftermarknaden leverantörer finns för både gamla och nya Camaros, levererar entusiaster med allt från fjädringskomponenter till motorkomponenter. Således har du en bred meny att välja från, allt från små förändringar till motorn som kommer att ge en blygsam effekt bula, hela vägen till radikala och ganska dyra uppgraderingar. Saker du behöver
Kall luft intag
Aftermarket avgassystemet
Aftermarket kamaxel
Aftermarket spjällhuset
Visa fler instruktioner
1

Installera en kall luftintag. Dessa system inkluderar en större luftfilter än beståndet enheten och kan eller inte kan komma med ett inloppsrör också. De producerar lite mer hästkrafter och gör att du kan pressa mer prestanda ur de extra delar du installera senare. Medan makt vinster är enorma, gör deras låga kostnad och enkel installation detta en bra utgångspunkt modifikation. Med inget annat än grundläggande handverktyg, kan de flesta entusiaster installera en CAI på mindre än en timme.
2

Uppgradera ditt avgassystem. Genom att installera en mindre restriktiv avgassystem, kan du frigöra en del av den makt som motorn normalt måste slösa andas ut genom rören. Ändra bara ljuddämparen är relativt billig och kommer att förbättra både effekt samt ljud. Om du vill gå ett steg längre, kan du också byta lager katalysatorn med en eftermarknad enhet, som kommer att lägga till kostnaden för projektet utan frigöra ytterligare hästkrafter.
3

isär motorblocket för att installera en ny kamaxel och spjällhuset. Nu när motorn är kapabel att andas och andas lättare, kan du förvandla din uppmärksamhet till hjärtat av kraftverket. En kamaxel med högre lyft och duration kommer att öka hästkrafter, om än på bekostnad av en mer skakig tomgång och ökad bränsleförbrukning. Kamaxeln låter ventilerna att hålla öppet längre, vilket gör det möjligt för motorn att få mer bränsle och luft för varje förbränningscykel. En uppgraderad spjällhuset kommer ytterligare stöd denna process genom att ge en större grind för luften att passera igenom när du trampar på gasen.
4

Ta din bil till en professionell mottagare som kommer att installera nya delar, och justera fabriksinställningarna som styr bränsle intaget och elektriska flödet, och andra uppgraderingar. Det bästa sättet att göra detta är genom att arbeta med en professionell tuner som kan koppla upp din bil till en dynamometer, vilket är en bit av stor och sofistikerad hårdvara som mäter kraften i din motor. Detta gör att tunern för att justera varje parameter tills den önskade effektnivån uppnås. Denna process, som kallas "dyno tuning", kan ta en halv dag eller mer. För den långsiktiga hälsan för din motor och se till att de installerade delarna ger den bästa prestandan, är det absolut nödvändigt, dock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140040.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.