Lamborghini Diablo specifikation

Diablo är en high-end sportbil som produceras av den legendariska italienska biltillverkaren Lamborghini. Standardversionen sprang 1990-1993. Efter 1993 fortsatte något olika versioner av Diablo, inklusive Diablo VT, Diablo SE30 (huvudsakligen en street-legal racerbil), Diablo SV och Diablo VT Roadster. Det finns inte många riktiga Diablos. Enligt Lamborghini företaget självt, var endast 873 standard Diablos gjorde. Det finns ännu färre av de varianter, med endast 400 VT, 150 SE30s, 71 SVS och 200 VT Roadster i existens i världen. Body

ursprungliga Diablo ritades av Marcello Gandini, som också skapat, eller hjälpt till att skapa, den Alfa Romeo Montréal och 33 Carabo, Citroen BX, den Maseratin Khamsin och Ghibli och Ferrari Dino 308GT4, förutom flera andra bilar för Lamborghini. Det kom som en tvådörrars coupé, med en ovanlig uppsättning horisontellt dörrar som öppnas uppåt mot framsidan snarare än utåt. Den ursprungliga Diablo kropp gjord av aluminium, hög motståndskraft stållegering och kolfiber, med mekanisk kuggstångsdrivna styrning och en krängningshämmare. Bilen hade oberoende främre och bakre fjädring och all-wheel Brembo ventilerade skivbromsar. Standarden Diablo hade en längd av 175,5 inches, en höjd av 43,5 inches, och en hjulbas på 105,1 inches. Det tjänstevikt var 3,474 pounds, med en gastank som kunde hålla 26.4 US gallon.
Motor

Diablo var en högpresterande bil, och kom med en V-12 vattenkyld motor, fyra ventiler per cylinder och bakhjulsdrift. Själva motorn var en lättmetall blocket, mittmonterade. Maximal motoreffekt var 492 hk vid 7000 rpm, med ett maximalt vridmoment av 428 pounds vid 5200 rpm. Bilen hade också dubbla överliggande kamaxlar. Borrning och slaglängd var 3,43 tum x 3.15 inches. Enligt Bil Folio, kunde 1990 Diablo gå från noll till 60 miles per timme på 3,9 sekunder. Toppfarten var 203 miles per timme.
Funktioner

ursprungliga Diablo kunde beställas med ett antal extrafunktioner, t.ex. en monterad bagage set och en extremt dyra Breguet klocka, som kostade mer än $ 10.000. Interiören lekte läder justerbara säten och en big block instrumentbrädan. Drivrutiner kunde lyssna på en Alpine stereo, som kom med ditt val av en CD-spelare eller kassett-system. En subwoofer systemet och avlägsna CD-växlare var också frivilligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139339.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.