1968 Cougar specifikation

Det andra året av produktionen till Mercury Cougar muskel bil var 1968. Den största förändringen från 1967 Mercury Cougar till 1968 Cougar var sidomarkeringsljus och ökad prestanda. Tre alternativ fanns tillgängliga för 1968 Cougar, vilket inkluderade GT, XR-7 och XR-7G. Den "G" i XR-7G modellnamn var för Dan Gurney, en amerikansk racing pro för Mercury. XR-7G var en begränsad upplaga alternativ som är sällsynta och samlarobjekt. Motor

V-8 var den valda motorn för denna muskel bil. I början av produktionen, var det 1968 Cougar byggd med en 427 kubik-tums motor, men mot slutet av produktionen längre smekte och mer utsläpp fastighet 428 ersatte 427. XR-7 presenterade en 390 kubik-tums motor, men färre av dessa gjordes än de 427 eller 428 motorer. En annan motor alternativ var 302 kubik-tum. Hästkrafter för dessa motorer varierade från 290 till 390.
Kroppstyp

Alla versioner av 1968 års Mercury Cougar var två-dörrars hardtop kupéer som sittande fem personer. GT-modellen hade styvare fjädrar, solida bakre bussningar ,1.1875-tums stötar, elmanövrerade skivbromsar och en 0,84-tums krängningshämmare. XR-7 modellen var utrustad med vippströmbrytare, en trä kantad ratt, lädersäten och en läder T-handtag shifter.
Chassi och Däck

Hjulbasen på 1968 Cougar var 111 inches. Den fulla längden av chassit var 190,3 inches. Den 1968 Cougar presenterade 8.95x14 Wide-ovala däck.
Transmission

Tre olika alternativ för automatisk växellåda fanns tillgängliga för 1968 Mercury Cougar. En var en tre-hastighet som kan manuellt växlade till tvåan när man kör långsammare än 71 miles per timme. Denna transmission också kunde manuellt växlad till första växeln vid körning långsammare än 20 miles per timme. De andra alternativen var tre-eller fyra-växlad synkroniserade växellådor. Addera Dan Gurney Special Options

Två alternativ för 1968 Cougar skapades för att hedra Mercury racerförare Dan Gurney. En var Dan Gurney Special Option, vilket inkluderade klädsel vinyl säte, turbin hjulsidor och Dan Gurney särskild dekal som visades i fönstret tillbaka på passagerarsidan. Det andra alternativet var XR-7G, vilket inkluderade klädsel skinn, en trippmätare karta ljus, en varvräknare, baksäte artighet belysning, en trä kornat streck och amp och olja tryckmätare. XR-7G ingår även dimljus, en glasfiber huv scoop, krom pins huva, läder dörr remmar pull, ett guld Cougar emblem på ratten, en trä växelreglage knopp för automatiska växellådor, en invändig taklucka switch, en vinyl taktäckning , ett guld Cougar XR-7G på instrumentbrädan och en tredje horn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139970.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.