2001 MR2 Spyder specifikation

Den 2001 Toyota MR2 Spyder är en mittmotor sportig roadster från den japanska biltillverkaren. Den MR2 Spyder är den tredje generationens MR2 bil, efter att ha gjort sin debut i föregående års modell. Bilen håller de väsentliga MR2 designprestationer av låg vikt och neutral hantering. Medan bilen delar sin drivlinan layout och vissa element styling med Porsche Boxster, var MR2 tillgängliga för halva priset. Base MSRP för endast erbjuds trim nivå kom till $ 23.585. Motor

tredje generationens MR2 motor är effektiv och sprallig, om inte alltför kraftfullt för en bil i sporten roadster marknaden. Till skillnad från den första och andra generationens bilar "överladdade och turboladdade motorer, var Spyder endast tillgänglig med en sugmotor. Den 1,8-liters fyrcylindrig har dubbla överliggande kamaxlar, 16 ventiler och Toyotas VVT-i variabla ventiltider. Kompressionsförhållandet kommer in på en jämn 10-till-1, med borrning och slaglängd 3,10-by-3.60 inches. Denna motor delas med basmodellen Toyota Celica från samma årsmodell. Uteffekten mäter 138 hästkrafter vid 6.400 rpm och 125 foot-pounds av vridmoment vid 4.400 rpm. EPA uppskattar bränsleekonomi på 25 mpg i staden och 30 mpg på landsväg.
Drivlina och chassi

Med sin kompakta motorn monterad bakom föraren men framför för bakaxel, är MR2 framdrivning konfiguration man vanligtvis reserverad för exotiska sportbilar. Den enda överföring alternativet för 2001 var en fem-växlad konventionell manuell, men en sekventiell manuell lades i senare årsmodeller. Roadster är helt oberoende fjädringssystem använder MacPherson fjäderben och krängningshämmare fram och bak. Som för bromskraft, ventilerade fyrhjuliga skivbromsar med standard låsningsfria funktionalitet föra ljuset bilen till snabba stopp när det behövs.
Exteriör och interiör

Med dess framträdande sidokanalerna och spaltgolv bakre motorkåpan, gör MR2 dess prestanda avsikter. Dess övergripande fotavtryck är mer som den första generationens bil från 1980-talet. Yttermått mäter 153 inches lång, 66,7 inches bred och 48,2 inches tall. Bilens hjulbas uppgår till 96,5 inches, ganska lång i förhållande till bilens korta total längd. Tjänstevikt är 2195 pounds, vilket gör bilen en av de lättaste på marknaden och den lättaste av alla tre MR2 generationer. Inuti är en relativt spartansk inredning med en monospec konfiguration nästan saknar återförsäljare-Installerade alternativ. Bilens topp måste manuellt höjas och sänkas, även om detta kan uppnås samtidigt i förarsätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139864.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.