Hur skapar jag en S10 Truck Drag Racing?

I denna dag och ålder av front-wheel-drive komprimerar och miljoner dollar muskelbilar, har många vänt sig till en gång-alternativt bak-drive chassi som den kompakta S10 pickup för dragstrip prestanda . S10 har en hel del saker som talar för den. Låg vikt, gott om utrymme under huven och nästan obegränsad tillgång på reservdelar gör S10 en riktig utmanare på kvartalet mil. Det enda verkliga problemet med S10 är den truck-inneboende viktfördelning. På baksidan av lastbilen är extremt lätt, vilket gör för dålig dragkraft och kräver några särskilda överväganden inom verkstadsindustrin. Saker du behöver
Full uppsättning handverktyg
skärning, svetsning och bearbetning utrustning
Visa fler instruktioner
Bygga Truck
1

Flytta fram axeln framåt så långt som möjligt på chassit. Förlänga hjulbas på detta sätt kommer att effektivt flytta motorn och transmissionen närmare bakaxeln, bidra till att nå detta ideal 50/50 fram-bak viktfördelning.
2

Montera motorn så långt tillbaka i motorrummet som möjligt. Du kanske vill överväga att skära brandväggen för att flytta tillbaka motorn tillräckligt långt att den främre delen av blocket är bakom framaxeln centrumlinje (gör S10 en verklig front-mitten-motor).

3

bort tanken stock bränsle och installera en racing-spec 10 - till 15-liters bränslecell mellan bakaxel och bakre stötfångare (så att den hänger ner mellan rambalkar). Du gör detta av två skäl. Först kommer flytta bränslecellen bakom bakaxeln ger dig en ballast tank bakom bakaxeln, så att du kan göra små justeringar på trucken viktfördelning bara genom att lägga till eller ta bort gasen. Andra kommer mäldtanken komma i vägen för din nya fyra-link fjädring bak.
4

Installera en fyra-link fjädring bak, och ställer in den så att dess effektiva vridcentra landar strax under centrumlinjen för framaxeln. För att hitta suspensionen s roll center, dra en tänkt linje framåt efter vinkeln på nedre bakre länkarm och den övre bakre länkarm. Suspensionen vridcentra är där dessa linjer korsar varandra.
5

Klipp ut beståndet bakhjulet-brunnar och installera bredast möjliga däck. Bry dig inte installera nya hjul badkar, bara klippa så mycket av sängen golvet bort som möjligt och täcka sängen själv med en glasfiber insynsskydd. Om du gör det kommer att ge dig omedelbar och enkel tillgång till den bakre upphängning för mindre justeringar på banan.
6

Installera en plåt belly-pan för att täcka undersidan av din lastbil chassi för bättre aerodynamik och stabilitet i hög hastighet. Du kanske vill dra nytta av det gigantiska hålet som du öppnade i botten av flaket genom att blanda baksidan av din belly pan upp över bakaxeln. Detta kommer att skapa ett område för luft med hög hastighet för att expandera under din lastbil i hög hastighet (diffusionskammaren), skapar ett vakuum (downforce) och ökad stabilitet i hög hastighet med liten straff i luftmotstånd. Slå din belly pan i en "diffusor" på detta sätt kommer att minska enkel upphängning justerbarhet, men det kommer att ge utdelning i säkerhet och snabbhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138648.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.