Specifikationer för 1968 Dodge Charger R /T

Den Charger släpptes först av Dodge Chrysler 1966. Bilen var tänkt att vara både en ponny bil som Ford Mustang och en lyxig bil som Ford Thunderbird. De 1966 och 1967 Laddare var i huvudsak medelstora Dodge Coronets med en hardtop och en fastback bak. Från och med 1968 kom dock laddaren till sin egen, med en annorlunda stil inredning och kropp, tillsammans med andra modifieringar slutligen separera den från Coronet. R /T delade fortfarande funktioner med Coronet, men var en distinkt 1968 Charger modell. Body

1968 Charger presenterade den berömda "Coke flaska" designen, med kurviga bakre sidostyckena, framskärmar och en fastback bakdel. R /T hade möjlighet att särskilda humla ränder på baksidan samt. 1968 Laddare hade dolda strålkastare, runda bakljus och en öppen grill. 1968 modellerna hade också en kromad stötfångare sitter under gallret, medan 1970 Charger skulle byta till en stötfångare runt grillen. R /Ts presenterade två R /T medaljonger på grillen och den bakre bakljus panelen. En kraftig fjädring och tunga trumbromsar var också kännetecknande för R /T. R /T-laddare hade en hjulbas på 117 inches och en total längd på 208 inches. Det var 77 inches bred.
Motor

standard motor för 1968 Charger var en 316-kubiktum V-8 motor, med en två-FAT förgasare. Standard modeller kan också få en 383-kubiktum V-8 med antingen två-fat eller fyra fat kolhydrater. Den Charger R /T var den högpresterande modellen, dock, och erbjöds med en 375-hästkrafter (hk), 440 Magnum motor. De med ett verkligt behov av snabbhet kunde också få 426 Hemi-motor med 425 hk. En Torqueflite tre-växlad automatlåda var standard, men du kan också beställa en fyra-växlad manuell växellåda.
Alternativ

flera alternativ tillgängliga för 1968 Charger. Effekt skivbromsar fram, servostyrning och lås makt var frivillig, liksom luftkonditionering och farthållare. Man kan också lägga till en elektrisk klocka, varvräknare och träfibrerna ratt, tillsammans med en vinyl tak, dubbelt avgassystem och AM-radio. Den 1968 Charger kom i en mängd färger, inklusive metallic i silver, brons, vinrött, guld, grönt och olika nyanser av blått.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139113.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.