Skillnaderna i Generation IV Mustang

Ford Mustang är en av de mest framgångsrika amerikanska bilar genom tiderna. Släpptes i mitten av 1964, var bilen en omedelbar hit. Den ensam startade "Pony Car" klass och har gått igenom flera generationer av produktionen. Som av 2010, har Mustang hade fem generationer. Den första varade från 1964 till 1973, medan den femte startade 2005. Den fjärde generationen av Ford Mustang omfattade årtiondet mellan 1994 och 2004. Det fanns många skillnader mellan IV generationen Mustangs och som tidigare år. Body

Den fjärde generationen Mustangs sparkade igång med den första stora Mustang redesign under 15 år. Den byggde på en bakre-wheel-drive-plattform som kallas Fox-4. De flesta av bilens delar byts - 1330 av 1850. Fjärde generationens Mustangs fick en mjukare, mer rundad utseende än tidigare bilar. Den kombi försvann för gott från Mustang serien. Fjärde generationens Mustangs ersatte den gamla EEG-IV elektroniska system motorstyrning med EEG-V, en mer sofistikerad elektronik som kunde redogöra i detalj vad som var fel med bilen till en Ford tech, även om det var lite hjälp till ett hem mekaniker utan en speciell diagnostisk maskin.
Motor

1994 Mustangs höll samma motorer som de hade haft i år, men saker och ting inte förbli densamma för lång. Dessa Generation IV Mustangs fick en helt ny motor 1996. De gamla små block fem-litersmotorer ersattes med en 4,6-liters modulära V-8 motor med dubbla överliggande kamaxlar (DOHC) eller en enkel överliggande kamaxel (SOHC). Du kan också få den fjärde generationens Mustangs med en 3,8 liters V-6 Essex motorn. Den 4,6-liters V-8 motor hade en lätt nodulär vevaxel och en vevaxel-drive oljepump. Kraft kom från högre varvtal än tidigare motorer.
Funktioner

Den fjärde generationen av Mustangs hade några retro funktioner för att lyssna tillbaka till modellens glansdagar. Instrumentbrädan har en infälld instrumentpanelen och en pod styling som det hade haft många år tidigare. Den galopperande ponny återkom på grillen för första gången sedan 1978. På den negativa sidan fanns det nästan inget benutrymme i baksätet av den fjärde generationens bilar, och bagageutrymme hade gått ner också. 1994 Mustangs rullade med en helt ny Mach 460 ljudsystem. 1994 års Mustang konvertibler hade också en avtagbar hardtop alternativ, men detta stoppades 1995. Generation IV Mustangs var kända för en ganska skrikig olika färgalternativ på vissa modeller, t.ex. en ljus gul skola-buss gul, en gräsgrön och en Mystic lila /guld /grön metallic, tillgängliga för Cobras.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139266.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.