Hur Design Aerodynamiska Cars

aerodynamisk design i bilar har varit ett intensivt studieområde alltsedan Buckminster Fuller byggde sin trehjuliga, droppformade Dymaxion 1933. Eftersom luftmotståndet går upp med kvadraten på hastigheten (med andra ord, behöver du fyra gånger så mycket kraft att gå dubbelt så fort), vilket minskar luftmotståndet har varit en prioritet i alla områden av prestanda från land-speed-rekord sökare till väg- kommer bränsle sippers som Toyota Prius och Honda Insight. Aerodynamik är emellertid en komplicerad vetenskap. Överväga att kontakta din lokala universitet och anmäla sig till en introduktionskurs i ämnet. Ont om att plocka upp ett exemplar av racer Paul Van Valkenburgh s inflytelserika bok "Race Car Engineering och mekanik." Saker du behöver
Papper
Pencil
Calculator
Visa fler instruktioner
Basic Design
1

Minska främre tvärsnitt (fordonets storlek när den betraktas framifrån). Oavsett vad du gör på en bil, är dess luftmotstånd bestäms av hur mycket luft det måste pressa ur vägen. Du kan uppnå en minimal frontal tvärsnitt genom att bilen som låg på marken som möjligt, hålla huven låg och att taket inte är högre än den behöver vara för att rymma förarens huvud.
2 < p> Form plåten på bilen för att vara så nära som möjligt kring de mekaniska delarna och förare. Behandla förarens huvud, motorn och däcken som ett skelett runt som du kan forma bilens huden.
3

Gör det glatt. Om du skulle skära en fotboll i hälften (på längden), skulle du avsluta med en form med platt botten och en bula i mitten som smalnar till en punkt i båda ändar. Nu föreställa denna form är din bil när den betraktas från sidan. I en värld av bilar aerodynamik, är detta "halv-fotboll" den ideala formen, den långa framtapering hjälper till att påskynda luften över bilen och den bakre avsmalnande håller att luft från att piska runt bakom bilen och skapar friktion
<. br> 4

göra det smidigt. Bortsett från en liten främre tvärsnitt, är jämnhet den mest avgörande faktorn när man utformar en aero-effektiv bil. Ytoregelbundenheterna som speglar, dörrhandtag, trim bitar, bakskärmar och även små luckor mellan karosseridelar kommer alla att skapa motstånd. Även om ingen utsprång bidrar mycket att dra, adderas dessa mindre ineffektivitet kan skapa en hel del.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138626.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.