1988 Ford Mustang 5.O 1/4 Mile Specifikationer

1980-talet var en spännande tid för Mustang och Mustang entusiaster. Pinto-baserade andra generationen och dess anemiska prestanda var på väg ut, ersättas med större och betydligt mer mångsidig Fox plattform. Fox chassi skulle uthärda nästan oförändrad i nästan två decennier, och de motorer som används för Mustang Fox-kropp iteration var några av de bästa som någonsin erbjudits för detta chassi. Motorspecifikationer

Fox Mustangs genomgick flera stora uppdateringen 1987. Bland dem ingår att övergången från fyra strålkastare till två, reviderad kaross och ett helt nytt insprutningssystem och hydraulisk rulle kamaxel. Den 5.0L (302) Mustangs fått förbättrade E7TE topplock och ett bättre intag, ger dem möjlighet att producera en hälsosam 225 hästkrafter och 300 foot-pounds av vridmoment (netto).
Transmissioner

5,0-liters fanns med två sändningar. Standarden erbjuder var Fords fyra-växlad AOD (automatisk överväxel), vilket var i huvudsak en treväxlad C-4 med en överväxel fjärde växeln. Föreställningen alternativet var Tremec T-5 femväxlad manuell. Automatisk utrustade bilar var långsammare delvis för dynamiska skäl, men också för att auto-utrustade bilar kom med 220 hästkrafter i stället för 225.
Mustang 0-60 Tider
< p> bilarnas 0-60 gånger varierade mellan 6,3 sekunder för fem-växlad bilar och 7,1 sekunder för automatik. Väg-och Track Magazine testade en femväxlad GT på 6,7 sekunder, vilket var en fästing snabbare än samma år Camaros 6.8 andra streck.
Quarter-Mile-tider

kvartal mil gånger varierade mellan 15,0 sekunder blankt för femväxlad bilar och 15,6 sekunder för automatisk utrustade bilar. A 1988 5,0-liters LX modifierad med en 2,5-tums dubbelt avgassystem, enligt-drive tillbehör remskivor, 4.10 bakänden utväxling och en uppsättning DOT-rättsliga dra slicks kunde vända i tider av 14.68 sekunder genom fjärdedel mil.


Trap Hastighet

"Trap hastighet" avser hastigheten registreras som en bil rensar kvartalet linjen milen finish, och är en stark indikator på dess potential med perfekt utväxling. Ett lager femväxlad GT inlägg 93,0 mph vid den övre änden av remsan, du kan förvänta dig en modifierad enligt ovan att springa omkring 94,9 mph genom fällor

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139288.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.