Hur får man bättre MPG för en Miata

Mazda Miata, även känd som MX-5, eller MX-5 Miata, är en tvåsitsig sportbil som har varit i kontinuerlig produktion sedan 1989. Enligt Environmental Protection Agency betyg, får Miata 21 miles per gallon i stadskörning och 28 miles per gallon på motorvägen. Om du är ute efter att förbättra hela effektivisera din Miata, det finns några enkla sätt att göra det genom att helt enkelt justera dina körvanor och korrekt underhåll av din bil. Instruktioner
1

Byt luftfiltret var 15.000 miles, vilket är vad Mazdas underhållsplan antyder. Ett smutsigt och tilltäppt luftfilter kommer att ha en negativ inverkan på bränsleeffektivitet, eftersom det kommer att förhindra att rätt mängd luft att komma till motorn och minskar motorns effektivitet i brinnande bensinen.
2

Ändra tändstift var 20.000 miles. Tändstift som är nedsmutsade med överdrivna sotavlagringar inte kommer att kunna bränna bränslet så effektivt som färska tändstift.
3

Motstå frestelsen att accelerera snabbt från ett fullständigt stopp, och istället, accelerera långsamt och jämnt. Snabb acceleration kan minska bränsleförbrukningen med så mycket som 20 procent.
4

Kör inte fortare än 65 miles per timme. För varje mil per timme över 65, är din bränsleeffektivitet minskar med cirka en procent.
5

Drive med fönstren stängda och suffletten upp när de reser på motorvägshastigheter. Detta kommer att minska luftmotståndet och öka bränsleeffektiviteten.
6

Limit bromsning när det är möjligt. Om du märker trafiken längre fram saktar ner eller stoppas helt, låt foten från gasen och kusten. Detta kommer inte bara att minska bränsleförbrukningen, men kommer också att minska slitaget på bromsarna eftersom du kommer att använda dem mindre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139138.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.