Specifikationer för en 1982 Toyota Supra

Den första Toyota Supra kom ut på marknaden 1979. Den Grand Tourer sportbil överlevt i 22 år innan den lades ner 2002. Denna 1982-modellen såg några stora förändringar jämfört med dess föregångare 1981, inklusive en extra kamaxel och en stor hästkrafter avancemang. Effekt

A 3,0-litersmotor är hjärtat av Toyota Supra. Motorns cylindrar åtgärd 3.3 inches i diameter, känd som genomlopp. Kolvar kan resa totalt 3,6 inches in i cylindern, som är allmänt känd som stroke. Det finns 24 ventiler finns i motorsystemet design. Det finns två kamaxlar också, dessa fungerar inifrån cylinderhuvudena, ovanför förbränningskammaren. Motorn har ett kompressionsförhållande på 10.1:1, som är förhållandet av kolven volym och cylindervolymen vid början och slutet av ett kompressionsslag. Den har också en 168,4 kubiktum förskjutning, vilket är volymen av det utrymme där en kolv färdas i en stroke. Allt detta genererar 145 hästkrafter. Den tidigare modellen kunde bara producera 116 hästkrafter. En fem-växlad manuell växellåda har till uppgift att tillämpa motorns muskler i hjulen på Toyota, men bilen har ett alternativ för fyra-växlad automatisk växellåda. p> Toyota-Supra.net noterar tomvikt av Toyota - fordonets vikt utan last eller passagerare närvarande - är 3,432.5 pounds. Kroppen av Supra är 51.6 inches hög, 68,7 inches bred och 181,9 inches lång. Hjulbasen mäter 102,2 inches, vilket innebär att avståndet mellan centrum på framhjulen och bakhjulen.
Övriga funktioner

En oberoende MacPherson strut fjädringssystem på fordonets bakre jämnar ut Supra s körupplevelse. En semi-styrstaget hanterar avstängning från fronten. Främre och bakre skivor lägger bromsarna på Honda. Bilen använder rack-and-pinion styrning, en exakt styrsystem som är vanligt i moderna fordon. Fordonet är också utrustad med makt dörrar, lås makt, el-speglar och en taklucka. Den har också en radio med fem högtalare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140028.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.