Specifikationer för en 1973 Opel GT

1973 års modell är det sista året för Opel GT producerades. Opel är en brittisk General Motors varumärke kanske obekant för många amerikaner, men bilen såldes genom Buick återförsäljare på den tiden. För dem som älskar en liten sportbil, är 1973 Opel GT av intresse, eftersom det ursprungligen marknadsförs som en mindre, billigare version av Corvette, enligt Hemmings Motor News. Motorer

1973 Opel GT kommer med en av två olika motorer. Den mindre motorn är 1.077 kubikcentimeter med två Solex förgasare. Den större motor är 1897 kubikcentimeter och ett enda Solex förgasare. Båda motorerna är vattenkylda, inline fyrcylindriga motorer med överliggande ventiler. Den mindre motorn producerar 67 hästkrafter vid 6.000 rpm medan den större motorn med en motorstyrka på 90 vid samma varvtal. Den mindre motorn erbjuder också 62 lb.-ft. vridmoment med den större motorn ger 111 £-ft. Motorn sitter i fordonets front.
Hastighet

GT går från 0 till 60 i 11 sekunder. Det kan göra en stående fjärdedel mil kör i 19.7 sekunder. Motorn toppar ut på 116 miles per timme.
Transmission

'73 Opel GT kommer med en av två olika typer av överföring. Den första är en fyrväxlad växellåda standard. Den andra är en General Motors tre-växlad automatlåda.
Dimensioner

De totala yttermått bilen stå på 161,9 inches lång med 62,2 inches bred och 48,2 inches tall. Bilen har en total tjänstevikt på 1,863 pounds. Den Opels axelavstånd är 95.7 inches.
Fjädring

främre hjulupphängningen är ett nyckelben-typ oberoende fjädring. Den bakre vilar på en levande axel med länkarmar. Bilen styr på ett rack-and-pinion systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139017.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.