Skillnad mellan 5,0 och GT Mustang

För flera år i 1980 och 1990, erbjöd Ford dess sportiga Mustang i två olika skepnader. Standarden LX kom med en fyrcylindrig motor, medan den övre skalan GT-modellen kom med en 5,0 liters V-8 motor och flera andra högpresterande och trim poster som inte finns på LX. Dock ville några Mustang ägare den mer dämpade utseende LX modellen, med kraftfulla underbyggnad av GT. Deras önskemål besvarades med Mustang GL eller LX 5.0-modellen. Att känna till skillnaderna mellan GT och standardavvikelsen 5.0 hjälper dig när du köper eller säljer dessa Mustangs. Ground Effekter

Mustang GT modeller kom standard med en slipad effekter paket som omfattade de främre och bakre stötfångare samt de nedre partierna av ytterdörrar och framskärmar med en plast beklädnad. Orden "Mustang GT" var präglad på kapseln, medan 5,0-modeller hade ett renare utseende utan underkroppen utsmyckningar.
Dimljus

Mustang GT modeller kom standard med runda dimljus som fällts in i marken effekter på framsidan av bilen. GT strålkastaromkopplare hade en ställning för dimljus, medan 5,0 inte. Dimljusen kom på genom att vrida omkopplaren förbi strålkastare ställning, och när de höga balkar användes dimljusen automatiskt gick. Den 5,0-modellen var inte tillgänglig med dimstrålkastare.
Spoiler och Baklyktor

Mustang GT halvkombi modeller kom med en bakspoiler monterad på den bakre fraktdörr . De 5,0 halvkombi modeller kom med en spoiler också, men var mindre och mer dämpad än GT spoiler. Medan GT hade bakre bakljus som täcktes med karossfärgad lameller, hade 5.0 bakljus en mjukare, men ändå billigare proffsiga utseende.
Däck

GT bilar var skodda med högpresterande däck som gav extra grepp med accelererande och förhandla snäva svängar. De 5,0 modeller kom standard med all-season däck prestanda som hade en hårdare gummiblandning än GT däck. Addera Exhaust Systems

Medan 5,0 och GT har liknande högpresterande rostfria avgassystem, hade 5.0 bilkromemblem spets slutrör som sträckte sig förbi undersidan av den bakre stötfångaren något. Eftersom GT hade marken effekter på baksidan av bilen som gömde avgassystemet, vände sina pipor bara ner mot marken och hade inga krom tips.
Yttre FÄRGER

Beroende av året av bilen, var några måla färger exklusivt för antingen GT eller 5.0. Till exempel i 1992 Bimini Blue var bara tillgängliga på 5,0 och andra LX bilar, medan Ultra Blue var bara tillgängliga på GT.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138631.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.