Delar av en laddare

infördes 2005, var Charger Dodge Ave Maria spelar för att kapitalisera på både vilda framgången av dess bak-enheten LX plattformen (i Magnum och 300C form) och USA: s växande kärlek för alla saker retro. Chrysler visste redan något om detta "nya" styling cue, företaget hade spelat en stor roll i uppkomsten av retro när man införde PT Cruiser fem år tidigare. Men stil var bara en del av ekvationen, Laddare backas upp sin tuffa-killen ser ut med en kraftfull motor och en kompetent, Mercedes-utformade chassit. Chassi

Den enskilt största delen av alla nya laddare är chassit. Den LX gick Chrysler arsenal i början av 2000-talet som en del av en gemensam insats mellan den och dess dåvarande företags partner, Daimler. Mycket av LX arkitekturen var hand-me-down teknik från den föregående generationen Mercedes S-klass, även om det innehåller några element från den moderna E-Klass. Den LX chassi också ligger till grund för Chrysler 300C, Dodge Magnum, Chrysler Nassau och (i förkortad LC form) Dodge Challenger Coupe.
Motorer

Billing laddare som ett "nytt muskelbil, "Dodge inte kan släppa bara några gamla motorn i bilens motorrum. Basen Motorn för de flesta åren var en variant av Chryslers ståndaktiga 60-graders 3.5L V6, i drift sedan 1990-talets början. De som inte nöjer sig med 3.5L 's 250 hästkrafter och 250 ft-lb av vridmoment kan välja R /T-paketet, som kom med Chryslers 5.7L New Hemi motorn. De 5.7L gjorts mellan 340 och 368 hästkrafter, beroende på årsmodell. År 2010 top-hunden SRT8 Charger modeller kom standard med en 6.1L New Hemi, som producerar 425 hästkrafter och 420 ft-lb av vridmoment. Chrysler erbjöd också sina 190 hästkrafter 2.7L V6 för flottan försäljning och SE paket, men alternativet tappades efter bara ett år. Lärdomen: människor kommer inte ens hyra en 190-hästkrafter muskelbil
Transmissioner

Laddare kom i två sändningar.. De fyra-växlad automatisk 42RLE (används i alla LX plattform bilar liksom Dodge Nitro, Jeep Liberty och Dodge Dakota) var faktiskt en bak-enheten-modifierad version av front-drive 42LE transaxle och kom standard för V6-modeller. V8-modeller kom standard med bättre och starkare femstegad automatisk Mercedes-anskaffas 5G-Tronic. Även lager 5GS var inte stark nog att hantera de mest kraftfulla Mercedes motorer, såg en AMG-modifierad version användning i 650-hästkrafter SLR McLaren superbil.
Rear Suspension
< p> En av Charger största trumfkort är dess fem-link fjädring bak och oberoende bakre änden, som båda gått ned från W210 Mercedes E-klass sedan. Mercedes "fem-link fjädring bak är något av en hybrid fyra-länk (i bruk sedan 1930-talet) och en dubbel-A arm front suspension. Denna design erbjuder en blandning av åkkomfort och hantering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138669.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.