Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Felsökning av en Saab

Saab är ett svenskt biltillverkare vars öde var inte så snäll som Volvos, den andra svenska bilföretaget. Efter Ford köpte Volvo, kändes GM tvungen att också köpa en nordisk tillverkare att matcha dem i nära lyx import marknaden. Emellertid försummade GM Saabs FoU-budget och bara re-badged andra fordon med en Saab logotyp. Det finns många Saabar på marknaden, från pre-war antikviteter, turboladdade rallybilar, GM re-märken och udda "saabaru" som var en blandning av Subaru och Saab när GM ägde också Subaru. Det finns många frågor som kan dyka upp beroende på modell. Instruktioner
1

Inspektera Saab visuellt för tecken på rost skador eller ram skevhet. Medan Saab är väl gjord för vinterklimat, kan de tidigare bilarna duka fortfarande till den skada som genom vatten och korrosiva salter väg. Dessutom saknade de Saabar som gjorts under kriget bra stål och kan varp om man kör hårt under åren. Identifiera vilken typ av Saab du har genom att läsa av VIN och Saab serienummer. På senare modeller är den tryckt på insidan av förarsidans dörr, precis ovanför eller nedanför låset. Detta är användbart för att få reservdelar.
2

Pop huven på Saab och titta på motorn. Om du har den esoteriska "saabaru," då huven kommer att ha ett luftintag för turbo och motorn blir en Boxer fyrcylindrig. The Boxer motorerna har sina kolvarna skjuter horisontellt, inte vertikalt som en radmotor. Om inte, så motorn kommer att vara en GM sourced motor, vanligtvis en anemisk sugmotor in-line fyrcylindrig. Leta efter eventuella korrosion på motorn eller trasiga slangar. Om motorn är skadad eller slangarna läcker, då motorn måste granskas av en mekaniker, speciellt om det har suttit länge i ett tillstånd av förfall.
3

Turn Saab på och lyssna för motorn att komma på. Om motorn inte tänds alls, då kan batteriet vara dött och måste bytas ut. Slå på radion för att se om elektroniken fungerar fortfarande. Medan Saab mekaniska delar var väl utformad, deras elektriska problem är nära legendarisk. Om radion är ur funktion, då andra elektriska komponenter kan ha gått dåligt och måste kopplas om.
4

Skift i enhet eller första växeln och försöka driva. Om motorvarvtalet men du inte flyttar, då kopplingen kan skjutas och behöver bytas ut. Alternativt kunde transmissionen dåligt brutna och kugghjulen bara spinning utan ingrepp med en planetväxel. En överföring ombyggnaden kan krävas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138328.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.