Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Specifikationerna för en 2005 Subaru Legacy 2.5 GT Sedan

Den 2005 Subaru Legacy 2,5 GT kombi är en fyra-dörrars, fem passagerare all-wheel-drive sportsedan från Subaru och moderbolag Fuji Heavy Industries. The Legacy fyller segmentet ovanför Impreza linjen i storlek och förfining. Den 2,5 GT har de flesta av utförandet av Subaru WRX i ett paket som syftar till dem som vill ha mer utrymme. Konkurrenter ingår Nissan Altima, Honda Accord V6 och Toyota Camry V6. Motor

Subaru är känd för sina okonventionella boxermotor "Boxer" fyra-cylindriga motorer. Snarare än de radmotorer används i många bilar, är boxaren cylindrar konfigurerade horisontellt, vilket möjliggör en liten motor med en låg tyngdpunkt. Den 2,5 GT: s enhet har dubbla överliggande kamaxlar, 16 ventiler och Subarus variabla ventil-timing systemet. Motorn är turboladdad och intercooler, med en låg 8,2-till-1 kompressionsförhållande för att kompensera för turbo boost. Borrning och slaglängd är 3,92 av 3,11 inches. Motorn genererar 250 hk vid 6.000 rpm och 250 foot-pounds av vridmoment vid 3.600 rpm.
Drivlina och chassi

Liksom alla moderna USA-marknaden Subaru modeller, Legacy 2.5GT använder en front-motor, all-wheel-drive layout. Den all-wheel-drive system använder viskös koppling och en differentialbroms för att skicka ström dynamiskt mellan alla fyra hjulen baserat på kurvtagning och grepp behov. Två överföring val var tillgängliga: en vanlig femväxlad manuell eller en fem-växlad automatlåda med manuell skift kapacitet. Bakaxeln förhållandet är 4,11-1. Upphängningen består av stöttor och spiralfjädrar fram och en multi-link setup i den bakre. Stegfötter finns både fram och bak. Bromsning sköts av fyrhjuliga låsningsfria skivbromsar med ventilerade skivor fram och bak. Heter Addera ditt Exteriör och interiör

"Car and Driver" personal 2,5 GT en sovhytt, vilket innebär en bil med en anspråkslös exteriör döljer verkliga prestanda under. Exteriören är mycket lugnare än den flashiga WRX, men en diskret funktionell huva scoop antyder den turboladdade makt undertill. Bilen mäter 186,2 inches lång, 68,1 inches bred och 56,1 inches tall, och har en 105,1-tums hjulbas. En generös 5.9 inches av markfrigång ökar Subarus rykte för att bygga bilar som är lätta att köra på dåliga vägar. Tjänstevikt är £ 3300 med manuell växellåda och £ 3365 med den automatiska. Inuti finns plats för fem med 44,1 inches fram och 33.9 inches benutrymmet i baksätet.
Prestanda

"Car and Driver" testning, Legacy 2,5 GT Limited sedan accelererade från 0 Till 60 mph i en knappa 5,3 sekunder, kör genom fjärdedel mil i 14,1 sekunder. Bromsning 70-0 mph uppnåddes i 195 meter, längre än många bilar i klassen. På sladd pad, antecknade Legacy en solid 0,83 g. EPA uppskattar bränsleekonomin för kraftfulla turbo boxer på 19 mpg i staden och 25 mpg på landsväg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137348.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.