Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

1969 Dodge Dart Specifikationer

Dodge Dart började som en full-size bil 1960, sedan krympte till en mid-size 1962 och slutligen blev en kompakt 1963. Den Dart stannade sedan en kompakt tills företaget slutade produktionen år 1976 i syfte att koncentrera sig på sin efterträdare, Aspen. Under årens lopp gick Dart genom olika mönster och omkonstruktion. Genom 1969, hade Dart fått renoveringar till dess inredning, exteriör och motor för att göra det mer som en muskel bil än en vanlig billigt prissatta sedan. Body

År 1969 var Dart finns i flera modeller och stilar kropp. Du kan köpa din Dart som en vanlig fyradörrars sedan, som en anpassad fyrdörrars hardtop, som en GT modell cabriolet, som en GTS modell hardtop eller konvertibla eller som en Swinger modell coupe eller cabriolet. GT var lyx Dart, medan GT Sport (GTS) infördes 1968 i syfte att konkurrera med andra populära fordon som Nova SS. GTS hade kromlist, Rallye fjädring och större hjul och fälgar än standard sedanmodell. De GTS var tänkt att se sportig och snabb, med racing sidokarossens ränder, huva utbuktningar, luftventiler och bakre stappla ränder bee. Om du beställt V-8 motor för GTS, suspensionen göras starkare genom vingla barer och främre torsion. År 1969 introducerade Dodge också Swinger, tänkt att vädja till ungdomarna marknaden. Den Swinger hade en klarröd exteriör och stapplar ränder bee. Den hade också en Rallye fjädring och en prestanda huva.
Motor

År 1969 erbjöd Dodge sex motorer för Dart. Ekonomin modellen var en Slant Six 170-kubiktum motor med två ventiler per cylinder. Den hade en motorstyrka på 115 hk vid 4.440 rpm, en HP i förhållande till vikten på 23,7, och ett kompressionsförhållande på 8,5:1. En tre-växlad manuell växellåda kom standard, medan en treväxlad Torque-Flite automatlåda och en fyra-växlad manuell erbjöds som ett alternativ. GT Sport-modellen hade en starkare motor alternativ, en 383 kubiktum V-8. Den Swinger hade en 340 kubiktum, 275 hästkrafter V-8. Den Swinger kom med en fyra-växlad manuell växellåda och Hurst shifter.
Funktioner och alternativ

Med så många modeller, dess ingen överraskning att det fanns många alternativ som erbjuds för olika 1969 Darts. Den lyxiga GT kom med full mattor, ett urval av 16 interiör färger, självjusterande bromsar och en värmare /defroster. Konvertibler hade en makt topp och allt-vinylsäten bänk, med skålade säten som tillval. Den Swinger och Dart sedan hade dubbla horn och tyg-och-vinyl klädsel, och Swinger erbjuds också möjlighet all-vinyl sits trim. Den Swinger 340 och Dart Custom hade också fulla odelade säten, tillsammans med möjlighet för en all-vinyl interiör. Slutligen erbjöd GTS skålade säten (tillval för konvertiblerna, standard för hardtop), ditt val av tvåfärgade paint jobb och dubbla tips avgaser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136832.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.