Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur man kan förbättra ekonomin i en 1998 Jetta GL

Den 1998 Volkswagen Jetta GL använder vanlig blyfri bensin och får ett lager Naturvårdsverket-uppskattade gas körsträcka på cirka 21 miles per gallon i staden och 28 mpg på landsväg. Med de ökande kostnaderna för gas och de pågående miljöhänsyn, är många människor letar efter sätt att förbättra sin bränsleekonomi och få mer valuta för sina pengar. Lyckligtvis kan du vidta åtgärder för att inte bara förbättra din Jetta GL: s gas körsträcka men bränsleeffektivitet på nästan varje bil. Instruktioner
1

blåsa ordentligt din Jetta s däck. Air kostar bara några cent på de flesta bensinstationer med kompressorer som inkluderar tryckmätare. Korrekt inflation av 1998 Jetta s däck bör vara cirka 32 psi (pounds per square inch). Om däcken är ordentligt pumpade, kommer de att rulla bättre och kräver mindre energi från motorn och därmed mindre bränsle.
2

Rengör skräp ur din Jetta, som böcker eller golfklubbor. Varje extra objekt ger tyngd till fordonet och därmed innebär att motorn måste arbeta hårdare och förbrukar mer bränsle än nödvändigt. Genom att lätta på bilen innan en resa, kommer din motor inte gå igenom så mycket gas för att hålla din Jetta igång.
3

Stäng dina fönster och använda din luftkonditionering vid körning på motorvägen. Det är sant att luftkonditioneringen förbrukar bränsle, men inte alls lika mycket bränsle som har dina fönster ner. Med fönstren ner, kommer Jetta vara mer mottagliga för vindmotstånd, och motorn kommer att få arbeta hårdare och förbrukar mer bränsle för att driva.
4

Förvandla din motorn när du ska att tomgång under en lång tid, som om du väntar på någon utanför sitt hem eller sitter i en långsam drive-through körfält. Med din motor på ändå använder upp bränsle även om du inte flyttar, så att du i huvudsak att du får noll miles per gallon.
5

Få ett oljebyte. Oljan smörjer alla delar i motorn och gör att kugghjulen att snurra smidigt. Dirty olja kommer inte låta kugghjulen vända så effektivt och därmed tvinga motorn att arbeta hårdare och förbrukar mer bränsle än nödvändigt. Enligt Mobil 1, den bästa typ av olja att använda med din Jetta är 10W-40 syntetisk motorolja.
6

Byt ut ditt luftfilter. Ett rent luftfilter kommer att ge mer luft i motorn, som den sedan kan komprimera och använda för att driva bilen. Om det finns mindre luft kommer motorn måste arbeta hårdare och förbrukar mycket mer bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137221.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.