Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Historien om Jaguar XJ6 Sovereign Pris

Jaguar använde namnet Sovereign att gälla för en rad av lyxbilar som , från 1969 till 1983 , som genomförs i Daimler badge . Dessa fordon var baserad på Jaguar XJ6 , och fanns som en modell variant hela livslängd XJ6 . XJ6

Jaguar introducerade sin XJ6 modell i september 1968 i ett försök att ersätta den MK2 , S - Type , 420 och 420G . Företaget ville att förenkla sin produktion och att koncentrera sina ansträngningar på ett fordon som kombinerade funktionerna i dessa fyra modeller . Detta fordon byggdes ursprungligen med två motoralternativ : en 2,8 - liters och en 4,2 - liters . Den har , sedan starten , utvecklats genom tre serier av produktionen .
Varianter

År 1969 introducerade Jaguar variationer av XJ6 , sk Daimler varianter . Dessa inklusive Daimler Sovereign , Daimler Double Six och Daimler Double Six Vanden Plas . Dessa tre varianter var alla i grunden samma , åtminstone mekaniskt , skillnader fanns i fordonens komfort och bekvämlighet funktioner . The Sovereign var tillgänglig som en Jaguar variant fram till 1983 .
Sovereign

Sovereign baserades på XJ6 , men var subtilt annorlunda . The Sovereign presenterade en Jaguar motor , inte en Daimler motor , och till skillnad från XJ6 , en räfflad kylargrill och en Daimler badge . Under Serie II av XJ6 , från 1975 fram till 1979 , släppte Jaguar en coupe version av Sovereign .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137102.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.