Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Så tolkar Dodge Aries VIN

En bils Vehicle Identification Number, eller VIN, har kallats bilens genetiska koden, besläktad med DNA. Denna alfa-numerisk kod ger information om fordonet såsom året den gjordes, där motorns storlek och ibland bilen sattes ihop. Brottsbekämpning använder rutinmässigt en automatisk VIN för att kontrollera om fordonet har stulits eller använts i ett brott. Instruktioner
1

Kontrollera den första siffran i Dodge Aries VIN. Det kommer att vara antingen en 1 eller 4. Dessa nummer används för att identifiera ett fordon ursprungsland. Siffrorna 1 och 4 föreställa Förenta staterna.
2

Kontrollera att den andra alfa-numerisk symbol i VIN är ett B, eftersom B är den kod som används för Dodge bilar.

Billiga 3

Läs det tredje numret. Denna siffra representerar division för tillverkning av företaget och stilen på auto.
4

Läs de kommande fem siffrorna i VIN. Dessa består av avsnitt Vehicle Descriptor (VDS). Varje biltillverkare använder en annan kod i VDS. Dodge Aries VDS kommer att variera från år till år.
5

Läs nionde numret. Detta kallas den "kontrollsiffra", som används för att testa VIN s exakthet och giltighet. Det är en redundans inbyggd för att förhindra förfalskning eller bilstölder och återförsäljning. Denna siffra har varit i bruk sedan 1981, och inget fordon från samma tillverkare kommer att ha samma kontrollsiffra inom en 30-årsperiod.
6

Se den 10: e symbolen i VIN är en bokstav . Detta är året identifierare. En Dodge Aries byggdes 1988 representeras av bokstaven J, medan en 1989 Väduren skulle innefatta ett K. brev förväg alfabetiskt, vilket motsvarar det år då göra.
7

Kontrollera om en bokstav i 11: e plats. Detta är en fristående kod för auto maker produktionsanläggning.
8

Läs de senaste åtta symboler på VIN. Dessa används för individuell identifiering av fordon liknar en registreringsskylt. Dessa siffror är alltid unika för den specifika bilen kommer av monteringsbandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136591.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.